Παναθηναϊκός: Πρωταθλητής χειμώνα σημαίνει καλός οιωνός για τον τίτλο!

Παναθηναϊκός: Πρωταθλητής χειμώνα σημαίνει καλός οιωνός για τον τίτλο!

Ο Παναθηναϊκός είναι και μαθηματικά πρωταθλητής χειμώνα μετά τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής κάτι που σημαίνει πως οι οιωνοί για τον τίτλο είναι πολύ καλοί.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην κατάφερε να κάνει το 11/11 κόντρα στον Ολυμπιακό, ωστόσο ο Αντράζ Σπόραρ του έδωσε στις καθυστερήσεις του αγώνα την πολύτιμη ισοπαλία. Ένα αποτέλεσμα που με το 1-1 της ΑΕΚ στην Τρίπολη φέρνει τον Παναθηναϊκό και μαθηματικά στην πρώτη θέση της κατάταξης και με το πέρας του πρώτου γύρου.

Μπορεί ακόμα να μένουν δύο αγωνιστικές όμως το Τριφύλλι υπερτερεί σε πιθανή ισοβαθμία με την ΑΕΚ, καθώς την έχει νικήσει στο μεταξύ τους ματς με 2-1. Από εκεί και πέρα τις περισσότερες φορές που ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής χειμώνα, τότε στο τέλος της σεζόν πανηγυρίζει και το πρωτάθλημα. Πιο συγκεκριμένα οι πράσινοι έχουν φτάσει να είναι 15 φορές πρωταθλητές τον χειμώνα και τις 12 εξ’ αυτών στο τέλος κατέκτησαν τον τίτλο.

Τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός τερμάτισε στην πρώτη θέση το χειμώνα ήταν τη σεζόν 2009/10, όπου στο τέλος της χρονιάς κατέκτησε και το πρωτάθλημα. Άλλος ένας καλός οιωνός γενικότερα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως και από καταβολής της Α’ Εθνικής την περίοδο 1959/60, ο πρωταθλητής χειμώνα έχει κατακτήσει τον τίτλο στο τέλος της σεζόν στις 49 από τις 63 περιπτώσεις.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι στις μοναδικές τρεις περιπτώσεις που δεν κατάφεραν οι πράσινοι να πανηγυρίσουν τον τίτλο, ενώ ήταν πρωταθλητές χειμώνα ήταν τις περιόδους 1965/66, 1981/82 και 2002/03. Μάλιστα και τις τρεις αυτές φορές το πρωτάθλημα είχε καταλήξει στον Ολυμπιακό.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News