Παναθηναϊκός: Βρήκε λαχείο από την Σερβία

Βαθμολογία Superleague: Ασταμάτητος και πρώτος ο Παναθηναϊκός!

Το ερώτημα αν οι ποδοσφαιριστές κάνουν τον προπονητή ή ο προπονητής τους παίκτες είναι διαχρονικό στα ομαδικά σπορ.

Δεν υπάρχει άσπρο ή μαύρο κατά τη γνώμη μας, μεταξύ τους χωρά και λίγο γκρι. Ακόμα κι οι καλύτεροι αν δεν έχουν τον κατάλληλο κόουτς μπορεί να αποτύχουν, όμως κι οι μεγαλύτεροι προπονητές έχουν ανάγκη να δουλέψουν με σταρ για να πετύχουν.

Το πάντρεμα αποτελεί εγγύηση επιτυχίας. Για τους προπονητές ,ωστόσο, προϋπόθεση για να φτάσουν ψηλά είναι να έχουν αγωνιστικό σχέδιο, το οποίο θα προσπαθούν να εξελίξουν με τους ιδανικούς αθλητές για να ακολουθήσουν το πλάνο και μέσα από αυτό να ανεβάσουν το επίπεδο της ομάδας.

Επίσης, οι καλοί προπονητές μέσα από τη δουλειά τους εξασφαλίζουν πως σε βάθος χρόνου θα καταφέρουν να φέρουν τους ποδοσφαιριστές στο αγωνιστικό ταβάνι τους.

Σκεφτείτε τα παραπάνω, κάντε μια παραπομπή στο τι βλέπουμε εδώ και μήνες στον Παναθηναϊκό και θα καταλάβετε γιατί με τον Ιβάν ο μεγαλομέτοχος έπιασε τον πρώτο αριθμό του λαχείου.

Δημήτρης Στρατής

Το 50-50 τους ενοχλεί και φαίνεται!

Παναθηναϊκός: Από την Κυριακή το βράδυ έχει ξεκινήσει μια ύπουλη επίθεση από όλους προς τον Παναθηναϊκό αφού δεν μπορούν να δεχτούν ότι το Τριφύλλι πρωταγωνιστεί.

Στην αρχή της χρονιάς κανείς δεν ασχολούταν με τους Πράσινους αφού έλεγαν ότι είχαν εύκολο πρόγραμμα ή ότι έχει δώσει πολλούς αγώνες εντός έδρας.

Αφού το Τριφύλλι συνέχισε να κερδίζει εντός και εκτός έδρας έπρεπε να βρουν κάτι άλλο για να ενοχληθούν και το βρήκαν.

Μα φυσικά είναι τα πέναλτι που πήρε ο Παναθηναϊκός!

Όλοι μα όλοι είχαν συνηθίσει τα προηγούμενα ένα Παναθηναϊκό κομπάρσο να τερματίζει στην 5-6 θέση και να μένει εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος από νωρίς.

Επομένως είναι λογικό να τους ενοχλεί τώρα ένας Παναθηναϊκός πρωταγωνιστής ο οποίος μπορεί να κερδίζει κάθε αναμέτρηση με πολλούς τρόπους εξαιτίας της ποιότητας του.

Εδώ να σημειώσουμε ότι και οι υπόλοιποι έχουν πάρει πέναλτι αλλά αυτοί προφανώς είναι συνηθισμένοι.

Για να συνοψίσουμε, είναι προφανές ότι όλους τους ενοχλεί το 50-50 το οποίο γίνεται πράξη μετά από πολλά χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Παναθηναϊκός θα δεχτεί πόλεμο εντός και εκτός γηπέδων και το μόνο που έχει να κάνει είναι να είναι έτοιμος να τους αντιμετωπίσει και να έχει κοντά του τη μεγάλη του δύναμη η οποία είναι ο κόσμος του.

Παναθηναϊκός: Το πρόβλημα που «προέκυψε» πώς θα λυθεί

Παναθηναϊκός: Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ξεπεράσει και το εμπόδιο του Αστέρα Τρίπολης και δείχνει ότι μπορεί να κερδίζει ένα παιχνίδι με οποιοδήποτε τρόπο ενώ κάνει τους αντιπάλους του να νιώθουν ότι δεν μπορούν να πάρουν κάτι από αυτόν.

Ο Ιβάν Γιοβανοβιτς έχει δημιουργήσει μια συμπαγής ομάδα η οποία έχει αφήσει πίσω της τις παθογένειες των προηγούμενων ετών ενώ το στοιχείο που ενσωματώθηκε φέτος είναι η σκληράδα η οποία της έλειψε πέρσι.

Ακόμα είναι πολύ σημαντικό ότι επέστρεψε ο φόβος των αντιπάλων καθώς πια κανείς όταν αντιμετωπίζει τους Πράσινους δεν πιστεύει ότι μπορεί να πάρει αποτέλεσμα εύκολα.

Παρόλα αυτά, υπάρχει ένα πρόβλημα το οποίο φάνηκε σε μεγάλο βαθμό στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να μάθει να βρίσκει λύσεις απέναντι και σε αντιπάλους οι οποίοι παίζουν κλειστά και έχουν ως μοναδικό στόχο να καταστρέψουν το παιχνίδι.

Και θα είναι πολλές ακόμα αυτές οι ομάδες οι οποίες θα παίξουν σαν τους Αρκάδες ( μαζική άμυνα και απανωτές καθυστερήσεις) με σκοπό να πάρουν αποτέλεσμα.

Αν οι Πράσινοι μπορέσουν να βρουν τη λύση σε αυτό το πρόβλημα τότε θα έχουν κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα ώστε να πετύχουν τον μεγάλο τους στόχο.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr