Σπάθας: «Δεν τιμωρήθηκε ο Αντίνο με κόκκινη κάρτα» – Τι είπε για το πέναλτι

Ο Ηλίας Σπάθας σχολίασε τη διαιτησία στο Ηρακλής – Παναθηναϊκός 1-2, αναλύοντας την έξοδο του Αθανασιάδη, τα μαρκαρίσματα του Αντίνο και το πέναλτι.

Σπάθας: «Δεν τιμωρήθηκε ο Αντίνο με κόκκινη κάρτα» – Τι είπε για το πέναλτι

Τις επίμαχες φάσεις από την αναμέτρηση της ποδοσφαιρικής ομάδας του Παναθηναϊκού με τον Ηρακλή εξέτασε ο Ηλίας Σπάθας, μιλώντας στην εκπομπή «ΣΟΥΠΕΡ ΜΠΑΛΑ».

Ο πρώην διαιτητής υποστήριξε ότι δεν υπήρξε παράβαση στην έξοδο του Γιώργου Αθανασιάδη, ενώ στάθηκε σε δύο μαρκαρίσματα του Σαντίνο Αντίνο, για τα οποία θεωρεί ότι θα μπορούσε να αποβληθεί.

Παράλληλα, σχολίασε το πέναλτι που καταλογίστηκε στις καθυστερήσεις υπέρ του Παναθηναϊκού.

Για να βλέπεις περισσότερο Παναθηναϊκό στα αποτελέσματα αναζήτησης
Πρόσθεσε Newspao.gr στο Google

Αναλυτικά όσα είπε:

«Στην πρώτη περίπτωση… Χωρίς την μπάλα δεν υπάρχει ποδόσφαιρο. Ο Αθανασιάδης βγαίνει με κανονικό τρόπο να παίξει την μπάλα. Τι κάνει; Πετυχαίνει την μπάλα και τη διώχνει. Φυσιολογικό επακόλουθο να βρει τον παίκτη του Παναθηναϊκού. Η επαφή είναι φυσιολογική. Μπορεί να έχουμε τραυματισμό, μπορεί και όχι. Εφόσον παίζει την μπάλα με νόμιμο τρόπο, δεν έχουν παράβαση. Έξοδος τερματοφύλακα, προλαβαίνει την μπάλα, την απωθεί και έρχεται σε μία φυσιολογική επαφή. Καμία παράβαση. Δεύτερη περίπτωση, είναι το μαρκάρισμα του Αντίνο, το πρώτο. Έχουμε ένα επικίνδυνο παίξιμο από τον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού. Το πόδι είναι ψηλά από το έδαφος, χρησιμοποιεί τις τάπες. Δεν τιμωρήθηκε ο Αντίνο με κόκκινη κάρτα. Ο Τζήλος ήταν ο διαιτητής που έχασε βαθμούς ο Ολυμπιακός στο Βόλο. Ο Λανουά καλύπτει τους διαιτητές και ο Γκαγκάτσης σφυρίζει αδιάφορα. Μάλιστα, ήταν στο 60ό λεπτό. Στο 70′ ο Αντίνο επαναλαμβάνει ένα ριψοκίνδυνο μαρκάρισμα. Δεν πετυχαίνει την μπάλα. Ο διαιτητής είναι δίπλα, θα ήταν η δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η δεύτερη περίπτωση που θα μπορούσε να αποβληθεί. Να πω κάτι, όσον αφορά τον ορισμό του διαιτητή. Ο Ευαγγέλου είναι από την ΕΠΣ Αθηνών. Έχω περάσει εννιά χρόνια στη Superleague. Κάτι τέτοιες λεπτομέρειες ασκούν πίεση στον διαιτητή. Πάμε και στην τελευταία περίπτωση. Δε φοβόμαστε να πούμε, αν ένα πέναλτι είναι ή δεν είναι. Έχουμε ένα χέρι εντός περιοχής. Απλωμένο χέρι. Μεγαλώνει ο όγκος του σώματος και ανακόπτεται η πορεία της μπάλας. Είναι παράβαση, είναι πέναλτι. Σωστά έχουμε παρέμβαση από τον Τζήλο. Δεν έκανε το ίδιο με τον Αντίνο.»

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr