Πανταζάρας: «Ώρα να κάνουμε mini series τις ιστορίες έξω από τον Παναθηναϊκό»

Πανταζάρας: «Ώρα να κάνουμε mini series τις ιστορίες έξω από τον Παναθηναϊκό»

Το Ταξίδι στα Αστέρια είναι ένα τεράστιο εγχείρημα, που έγινε με τον καλύτερο τρόπο, δηλώνει στο Newsbomb.gr ο ηθοποιός Αργύρης Πανταζάρας, ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του, για τη νέα ταινία του Χρήστου Δήμα.

Πρόκειται για την ταινία που αφηγείται την ιστορία του τμήματος μπάσκετ του Παναθηναϊκού, από την εποχή της ίδρυσής του, στις αρχές του 20ού αιώνα, έως τις μέρες μας, όπου υπό τη διοίκηση της οικογένειας Γιαννακόπουλου, έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης.

«Είναι ένα τεράστιο εγχείρημα, το οποίο, για ‘μένα, έγινε με τον καλύτερο τρόπο. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Απέναντι σε μία τέτοια ομάδα, έτσι κι εμείς οι ηθοποιοί, οι καλλιτέχνες, όλοι οι ηθοποιοί και οι καλλιτέχνες, οι συντελεστές της ταινίας, φτιάξαμε τη δική μας ομάδα, με τους καλύτερους δικούς μας παίκτες και κατεβαίνουμε στο δικό μας final four, ας το πούμε, για να προσθέσουμε άλλο ένα αστέρι, όχι μόνο σε αυτή την ομάδα, που τυχαίνει να είναι και η δική μου, αλλά στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ και σε αυτή την τεράστια θέση που έχει στην Ευρώπη» δηλώνει ο Αργύρης Πανταζάρας, που στην ταινία υποδύεται τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Ο ίδιος στέκεται στον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε τον συγκεκριμένο ρόλο, υπογραμμίζοντας πως η ευαισθησία, εκ μέρους του ηθοποιού, έχει εξέχουσα σημασία: «Όλοι οι καλλιτέχνες και κυρίως οι ηθοποιοί, που ενσαρκώνουν συμπεριφορές, στιγμές και χαρακτήρες, ο μόνος τρόπος προσέγγισης με βάση τη δική μου δουλειά και τη δική μου προσέγγιση, είναι με διακριτικότητα, με σεβασμό και με ευαισθησία. Αυτά είναι τα δικά μου εργαλεία. Γενικότερα, όσο πιο ευαίσθητος – ευερέθιστος, είναι ο ηθοποιός, τόσο πιο πλούσιος είναι, τόσο περισσότερο πλούτο μπορεί να προσφέρει. Τώρα, σε τι εξυπηρετεί όλο αυτό απέναντι στον συγκεκριμένο ρόλο; Ναι, εξυπηρετεί, γιατί θέλαμε να δούμε αυτά που δεν μπορεί να δει ο θεατής, αυτά που δεν λέγονται, τα οποία είναι η προσωπική σχέση που είχε και η τρομερή αγάπη που είχε στον πατέρα του. Άρα, στην πραγματικότητα, βλέπετε, πάλι, μία σχέση πατέρα – γιου (σσ. Όπως και στο Digger, την ταινία που επίσης πρωταγωνιστεί ο Αργύρης Πανταζάρας). Και την Αντιγόνη στο θέατρο να δεις και τον Αγαμέμνονα και τον Κρέοντα, πάλι σχέσεις βλέπεις, όχι ιδιότητες μόνο».

Το Ταξίδι στα Αστέρια, σε σκηνοθεσία και σενάριο Χρήστου Δήμα, κατορθώνει να αγγίξει ανθρώπους πέρα από τα οπαδικά ή φίλαθλα πλαίσια, γύρω από τον Παναθηναϊκό και το μπάσκετ. Ο Αργύρης Πανταζάρας επισημαίνει πως η πορεία του μπασκετικού Παναθηναϊκού έχει αγγίξει κάθε Έλληνα: «Ένας αιώνας δεν χωράει σε μία ταινία, αλλά χωράει στις ψυχές των ανθρώπων, χωράει στις στιγμές συγκινήσεων μιας ολόκληρης χώρας, θα έλεγα. Γιατί όταν μια τέτοια ομάδα έχει καταφέρει αυτά που έχει καταφέρει, στο τέλος, πάντα, έχουμε καταλάβει ότι το δέος και η συγκίνηση των φιλάθλων αγγίζει τον καθένα, από όποια πλευρά κι αν βρίσκεται».

Παράλληλα, σε σχετική ερώτηση για τα συναισθήματά του από αυτή την ταινία, απαντά πως «αυτή η συνεργασία, εκτός από συγκίνηση και δέος που με συνδέει με αυτό το εγχείρημα, αισθάνομαι, θα έλεγα και περηφάνεια» και την ίδια στιγμή, παροτρύνει τους θεατές να δουν την ταινία «γιατί είναι μία καλή ταινία, είναι ένα καλό σινεμά και αυτό για εμάς είναι προτεραιότητά μας. Όπως και για την άλλη ταινία που θέλω να δείτε, το Digger, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα θερινά, ο λόγος για να τη δείτε δεν είναι μόνο τα δέκα βραβεία που πήρε στα Βραβεία Ακαδημίας, ούτε στη Θεσσαλονίκη, ούτε στο Βερολίνο. Είναι επειδή είναι μια καλή ταινία».

Ο Αργύρης Πανταζάρας, με τον Βαγγέλη Μουρίκη (που επίσης συμμετέχει στο Ταξίδι στα Αστέρια), πρωταγωνιστούν στην ταινία Digger, που αυτή τη στιγμή προβάλλεται στους θερινούς κινηματογράφους της χώρας. Πρόκειται για μία ιστορία στην οποία κεντρική θέση έχει και η σχέση πατέρα και γιου, σε σκηνοθεσία Τζώρτζη Γρηγοράκη και σενάριο Μαρίας Βόττη και Βαγγέλη Μουρίκη. Στο ελληνικό σενάριο θέλει να επενδύσει ο Αργύρης Πανταζάρας και στο μέλλον: «Τα μελλοντικά μας σχέδια συμπεριλαμβάνουν πολύ έρευνα, επένδυση στο ελληνικό σενάριο, δηλαδή ενθάρρυνση και ενίσχυση απέναντι σε ανθρώπους, οι οποίοι γράφουν αυτή τη στιγμή τα επόμενα βήματα, τις επόμενες ιστορίες που θέλουμε να ειπωθούν και θέλουμε να δούμε, είτε στη σκηνή, είτε στη μικρή οθόνη, είτε στο σινεμά. Το Digger θα συνεχίσει να παίζεται όσο μας επιτρέψει ο καιρός και η Υγεία, ανυπομονούμε για το Ταξίδι στα Αστέρια και το θέατρο, εκεί είναι και δίνουμε καινούριο ραντεβού για του χρόνου. Τα υπόλοιπα… δεν είναι ανακοινώσιμα. Εστιάζουμε στο ότι ‘το καλό πράγμα αργεί να γίνει’»!

Κλείνοντας τη συνέντευξη, ο Αργύρης Πανταζάρας δίνει, ίσως, ένα στοιχείο για τυχόν projects που έπονται: «Έχω να προσθέσω, πάντα με χιούμορ, ότι το κεφάλαιο ‘Παναθηναϊκός’ ίσως το ολοκληρώσαμε και ίσως είναι η ώρα να κάνουμε mini series τις ιστορίες έξω από τον Παναθηναϊκό»!

Το φθινόπωρο όλος ο κόσμος θα μπορέσει να απολαύσει στις κινηματογραφικές αίθουσες, σε διανομή Feelgood Entertainment, το γεμάτο αγώνες και συγκινήσεις ταξίδι του Παναθηναϊκού προς την κορυφή της Ευρώπης. Μετά από χρόνια προετοιμασίας και πραγματοποίησης των γυρισμάτων εν μέσω πανδημίας, η νέα ταινία του Χρήστου Δήμα θα ξεκινήσει το «Ταξίδι Στα Αστέρια» με ένα διαδικτυακό τρίποντο στις 27 Ιουνίου, οπότε και το φίλαθλο κοινό παγκοσμίως θα μπορεί μέσω της πλατφόρμας viva.gr να αγοράσει εισιτήρια για την μια και μοναδική προβολή της ταινίας, πριν την πανελλαδική της έξοδο στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτό το φθινόπωρο.

Πηγή: newsbomb.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News