Πάνω στο καλύτερο μας κόβεις (;)

Πάνω στο καλύτερο μας κόβεις (;)

Πάνω που άρχισε να ανεβαίνει ο Νεμάνια Νέντοβιτς η Ευρωλίγκα (που τις προάλλες του είχε αφιέρωμα, αναφερόμενη στην ευστοχία του στο μακρινό σουτ) είναι πιθανό να κατεβάσει (πάλι) ρολά λόγω πανδημίας.

Ο Σέρβος από το καλοκαίρι γνωρίζαμε ότι ήρθε στα μέρη μας για να αποτελέσει ακρογωνιαίο λίθο και βασικό γρανάζι της πράσινης επιθετικής μηχανής.

Στο παιχνίδι με τη Φενέρ τον απολαύσαμε, ίσως έπαιξε το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του (ξεχάστε τα ζογκλερικά και τα τρίποντα, ο άνθρωπος έκανε δύο μπλοκ, τι άλλο να πούμε;) αφού το αθλητικό του πακέτο (που να μην είχε και προβλήματα τραυματισμών) αναδεικνύεται καλά στην πιεστική και physical ομάδα του Γιώργου Βόβορα.

Ο Νεμάνια μπορεί να δώσει μεγάλες βοήθειες στο επιθετικό transition όμως δε πρέπει να παραλειφθούν οι αδυναμίες του στην άμυνα γι αυτό πρέπει πάση θυσία η επιλογή που θα κάνει το προπονητικό τιμ στον “άσο” να βοηθήσει άμεσα.

Ο Σέρβος έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του στο υψηλό επίπεδο, διακρίνεται από ένα ασσύληπτο aggressiveness και διαθέτει πολύ ανταγωνιστικό χαρακτήρα (ίσως σε κάποιους φέρει στο μυαλό μνήμες Μάικ Τζέημς).

Στα μείον του ότι είναι ταλαιπωρημένος μυϊκά (παρότι έχει δυνατό κορμό) και ορίζει μονάχα τη γκάμα επιλογών στο επιθετικό playbook του κόουτς, “ξάδελφος” του Τζίμερ Φριντέτ σε αυτό τον τομέα. Τουλάχιστον ας τα βάζει μπροστά…

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News