Παναθηναϊκός Β': «Κλείδωσε» ο επόμενος προπονητής

Παναθηναϊκός Β': «Κλείδωσε» ο επόμενος προπονητής

Ο Παναθηναϊκός Β’ είναι έτοιμος να ανακοινώσει τον επόμενο προπονητή του μετά την λύση συνεργασίας του με τον Χαβιέρ Βάσκεθ.

Στο πρόσωπο του Γιάσμινκο Βέλιτς καταλήγει ο Παναθηναϊκός για τη θέση του προπονητή της δεύτερης ομάδας.

Ο Γιάσμινκο Βέλιτς γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 1965 στο Σεράγεβο και στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα αγωνίστηκε στην τοπική ομάδα και στην Ζελέζνιτσαρ.

Στην Ελλάδα ήρθε για πρώτη φορά ως ποδοσφαιριστής το 1992 για λογαριασμό του ΟΦΗ, έχοντας αξιοπρόσεκτη παρουσία για τρεις σεζόν. Τη σεζόν 1995-’96 αγωνίστηκε στην Καστοριά και ακολούθησε η Πορτογαλία και η Εστρέλα Αμαδόρα όπου αγωνίστηκε για δύο χρόνια (1996-1998). Η καριέρα του ως παίκτης ολοκληρώθηκε στην Ισπανία και τη Λεγανές (1998-’99).

Στην Ελλάδα επέστρεψε τη σεζόν 2006-’07 ως επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ του Παναθηναϊκού, κατόπιν κάθισε στον πάγκο ως υπηρεσιακός τεχνικός και τη σεζόν 2007-’08 διετέλεσε τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, φέρνοντας παίκτες όπως ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ, ο Ντάμε Εντόι, ο Μαρσέλο Μάτος και ο Αντρέας Ιβανσιτς.

Το 2013 ανέλαβε προπονητής στον Λεβαδειακό, κατόπιν την Επισκοπή και τον Εργοτέλη και ξανά την Επισκοπή την οποία ανοικοδόμησε και την καθιέρωσε στη Super League 2.
Είναι κάτοχος του UEFA PRO από την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και διπλωματούχος τεχνικός διευθυντής από το Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης, ενώ μιλάει πέντε γλώσσες: τη μητρική του, ελληνικά, πορτογαλικά, ισπανικά και αγγλικά.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News