Παναθηναϊκός: Θα στενάξουν τα καλάθια

«Ντου» της Μακάμπι για Νέντοβιτς - Τα δεδομένα για Παναθηναϊκό

Θεωρητικά ο Παναθηναϊκός με τις προσθήκες που κάνει στα γκαρντ ενισχύει την περιφερειακή εκτέλεσή του.

Ο Νέντοβιτς και οι Αμερικανοί είναι αξιόπιστοι σουτέρ κι αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που ο Δημήτρης Πρίφτης ψάχνει πόιντ γκαρντ που θα παίζει άμυνα και θα πασάρει, χωρίς απαραίτητα να είναι τοπ όνομα. Πάντως όσον αφορά τους πρώτους έχουμε την εντύπωση πως την επόμενη σεζόν θα στενάξουν τα καλάθια.

H εκτέλεση όλων μετά από ντρίμπλα σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα τους τους κάνει πονοκέφαλο για όλους τους προπονητές.

Γκαρντ που μπορούν να εκτελέσουν μετά από ντρίμπλα είναι πιο δύσκολα αναγνώσιμοι στο σύγχρονο μπάσκετ και αυτή τους τη δεξιότητα τη κεφαλαιοποιούν σε χώρους καθώς οι άμυνες είναι υποχρεωμένες να προσαρμοστούν.

Οι ψηλοί που θα μείνουν στις περιστροφές όχι σε πολύ καλή αμυντική ισορροπία απέναντι στους σουτέρ του Παναθηναϊκού θα έχουν δύσκολο έργο, αφού ο μηχανισμός τους να ξεμαρκαριστούν και τα δυνατά πατήματα (ασφαλής τρόπος να προλάβουν το μακρύτερο χέρι του ψηλότερου αμυνόμενου) έχουν βαθμολογηθεί λίαν καλώς.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News