Παναθηναϊκός: «Παράγοντας» κενά μέτρα

Μπετσίροβιτς: «Δουλευταράς ο Πέρι, άξιζε να βρεθεί στον Παναθηναϊκό»

Το νο1 χαρακτηριστικό των Πέρι, Μεϊκόν, που του χρόνου θα συντροφεύουν το Νεμάνια Νέντοβιτς στη γραμμή των γκαρντ, είναι πως αποτελούν πιο σβέλτα παιδιά από Φόστερ, Μακ οι οποίοι συν τις άλλοις έπαιζαν στον Παναθηναϊκό κουβαλώντας παραπανίσια κιλά.

Η ταχύτητα των καινούργιων θα βοηθήσει τον Δημήτρη Πρίφτη να χτίσει την επίθεση του πάνω σε αγωνιστικές αρχές-ευαγγέλιο που εμπεριείχε το αγωνιστικό δόγμα του, χτίζοντας την Ούνιξ: Λεπτομερειακό spacing, ταχύτητα στο μισό γήπεδο, αμεσότητα στη κυκλοφορία μπάλας.

Όλα αυτά είναι που παράγουν χώρους στο γήπεδο. Αυτό που βλέπαμε επί Οντέτ Κάτας και δεν ήταν τόσο αρεστό στο μάτι είχε να κάνει να κάνει με τη μη αύξηση του γηπέδου.

Δεν λέμε πως οι διαστάσεις των παρκέ θα άλλαζαν σε σχέση με ότι ισχύει εδώ και δεκαετίες στο άθλημα, αλλά περιμέναμε τον Παναθηναϊκό να τις κάνει να φαίνονται πολύ μεγαλύτερες, δημιουργώντας κενά μέτρα και συνεπώς πολλαπλές επιθετικές καταστάσεις για όλους.

Με τον Ισραηλινό δεν είδαμε ποτέ κάτι τέτοιο, περιμένουμε τον …έλεγχο του αντικαταστάτη του που θα έχει καλύτερους παίκτες στη διάθεσή του.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News