Παναθηναϊκός μεταγραφές: Τέλος του Οσόριο, πάει για άλλον χαφ

Παναθηναϊκός: Ποιο το ποσοστό για να γίνει η μεταγραφή Οσόριο!

Ο Τζόναθαν Οσόριο δεν… βιάζεται να πάρει την απόφασή του και ο Παναθηναϊκός στρέφεται σε άλλον κεντρικό μέσο.

Το Τριφύλλι είχε στη λίστα του τον Καναδό μέσο, ωστόσο παίκτης πρώτα θέλει να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο και στη συνέχεια να αποφασίσει.

Αυτό… αναγκάζει τον Παναθηναϊκό να στραφεί σε άλλες λύσεις για τη μεσαία γραμμή, τη στιγμή που η προθεσμία για μεταγραφή λήγει αύριο το βράδυ.

Ολα δείχνουν ότι θα πάμε σε… μεταγραφικό θρίλερ!

Παναθηναϊκός: Η ανατροπή στην ενδεκάδα – Από αναπληρωματικοί… βασικοί!

Ο Παναθηναϊκός πάει… τρένο και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει αποδείξει ότι πάνω απ’όλα είναι ένας πολύ δίκαιος προπονητής.

Οι τραυματισμοί των Σένκεφελντ και Μάγνουσον άνοιξαν τον δρόμο για την ενδεκάδα στους Πούγγουρα και Σάρλια.

Οι δύο παίκτες έπαιξαν μαζί τα πρώτα τρία παιχνίδια με Ιωνικό, ΟΦΗ και Λεβαδειακό και τα πήγαν εξαιρετικά.

Την προηγούμενη βδομάδα οι Σένκεφελντ και Μάγκνουσον επέστρεψαν στις προπονήσεις και δήλωσαν παρών για το ντέρμπι για την ΑΕΚ.

Όλοι περίμεναν να επιστρέψουν στην αρχική ενδεκάδα όμως ο Γιοβάνοβιτς επιβράβευσε τους δύο παίκτες που είχαν ρυθμό και κάλυψαν επάξια τους βασικούς αμυντικούς της ομάδας.

Με αυτό το τρόπο, ο Σέρβος προπονητής κερδίζει όλους τους παίκτες του και τους κάνει να νιώθουν σημαντικοί.

Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε στο γήπεδο…

Παναθηναϊκός: Εντυπωσιακή η αλλαγή

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έμαθε τον Παναθηναϊκό μέσα από μια σκληρή διαδικασία.

Ο κόουτς πειραματίστηκε αρκετά, πήγε κόντρα στην κοινή γνώμη μην μιλώντας για διαιτησία ακόμα κι όταν οι περιστάσεις θα δικαίωναν τα όποια παράπονα έθετε, κυρίως έστιψε το μυαλό του με τις πολλές περσινές ήττες για να κατασταλάξει τι θέλει να παίξει και πως οραματίζεται το τριφύλλι.

Πλέον ο Σέρβος ξέρει καλά τις δυνατότητες και τις αδυναμίες της ομάδας του. Εμπιστεύεται πολύ τους παίκτες του, την Κυριακή χρησιμοποίησε στην άμυνα Πούγγουρα και Σάρλια, παρότι μεσοβδόμαδα προπονούνταν κανονικά στο Κορωπί οι βασικοί του στόπερ.

Με κάτι τέτοια το κέφι απογειώνεται στο Κορωπί αφού κάθε παίκτης νιώθει χρήσιμος, έτοιμος να «σκιστεί» για τον προπονητή του. Το 4-3-3 του προσφέρει αρκετή κάλυψη στην άμυνα (πάντα σε ότι αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα) αλλά κάνει τον Κυπελλούχο και πολύ παραγωγικό.

Ο Αϊτόρ και ο Παλάσιος δεν ξοδεύονται πια στις γραμμές, έχουν τόσο καλή συνεργασία με τον Σποράρ, όλο και πολύ τον πλησιάζουν θέλοντας να γίνουν επιπλέον φορ.

Οι αντίπαλοι ακραίοι μπακ περισσεύουν αφού δεν έχουν σημείο αναφοράς να μαρκάρουν, οι στόπερ βλέπουν περισσότερο κόσμο να έρχεται κατά πάνω τους και τα χάνουν.

Πέρσι όλοι είχαν τον παίκτη τους, φέτος ψάχνουν να βρουν που είναι οι αντίπαλοί μόνο και μόνο επειδή ο Σποράρ δεν περιμένει να του έρθει η μπάλα, αλλά γίνεται επιπλέον μέσος βγαίνοντας από το κουτί και παίζοντας το 1-2 με τους χαφ που με την σειρά τους έχοντας άριστη ψυχολογία από πέρσι νιώθουν ότι μπορούν να σκοράρουν ακόμα και με δεμένα μάτια!

Η αλλαγή στην εικόνα είναι απίστευτη σε σχέση με ότι βλέπαμε ένα χρόνο πριν. Ο Παναθηναϊκός πέρσι ξεκίνησε λίγο φοβισμένα, σκεπτόμενος τον αντίπαλο, τέλειωνε τα παιχνίδια μη σίγουρος για τις δυνατότητές του.

Φέτος όλοι αισθάνονται απελευθερωμένοι ψυχικά, ίδιο Κώτσιρα βλέπουμε σήμερα σε σχέση με τον τρεμάμενο δεξιό μπακ του προηγούμενου φθινοπώρου; Ο κόουτς κάνει άριστη δουλειά σε όλα τα επίπεδα. Αγωνιστικά και ψυχολογικά.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News