Παναθηναικος - Μακαμπι Τελ Αβιβ Live Streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (13/1)

Παναθηναικος - Μακαμπι Τελ Αβιβ Live Streaming

Παναθηναικος – Μακαμπι Τελ Αβιβ Live Streaming | Panathinaikos – Maccabi Live Streaming: Βάλσαμο στις πληγές του θέλει να βάλει ο Παναθηναϊκός μετά τις έξι διαδοχικές  ήττες στην Euroleague. Τo «τριφύλλι» υποδέχεται τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή το βράδυ (21:00) σ’ ένα από τα πιο κλασικά ντέρμπι της Ευρώπης. Η νίκη αποτελεί μονόδρομο περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους παρά για βαθμολογικούς.

Οι «πράσινοι» την Τρίτη στην εκκίνηση της πρώτης «διαβολοβδομάδας» για το 2023 «αυτοκτόνησαν» με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε και ηττήθηκαν στην παράταση (88-94). Οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς σε σχέση με τα περασμένα ματς εμφάνισαν σημάδια βελτίωσης. Είχαν ενέργεια σε άμυνα και επίθεση, ενώ στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης είχαν στα «σχοινιά» την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Ωστόσο, στα τελευταία δευτερόλεπτα έκαναν διαδοχικά λάθη με μοιραίο αυτό του Πάρις Λι στην τελευταία επαναφορά και η Φενέρ έστειλε το ματς στην παράταση. Πλέον, ο Παναθηναϊκός έφτασε τις 6 σερί ήττες στη διοργάνωση για πρώτη φορά στην ιστορία του και με ρεκόρ 6-12 έχει γίνει αρνητικός πρωταγωνιστής στην ουρά της βαθμολογία.

Παράλληλα, η νέα ήττα αποτελεί ψυχολογική μαχαιριά και για τον κόσμο. Στα θετικά οι «πράσινοι» είδαν τους Πονίτκα (14 πόντους και 12 ριμπάουντ), Μπέικον (27 πόντους, 3 ασίστ) και Γκουντάιτις (10 πόντους, 7 ριμπάουντ) να πραγματοποιούν καταπληκτική εμφάνιση. Εφόσον υπάρξει σοβαρή ενίσχυση και με ανάλογη παρουσία, τότε μπορεί να αντιστραφεί το κλίμα. Euroleague Παναθηναϊκός Live Streaming

Απογοητευμένος ο Ράντονιτς

Όπως ήταν φυσικό ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ντέγιαν Ράντονιτς με τη λήξη της αναμέτρησης εμφανίστηκε απογοητευμένος, ενώ είχε και παράπονα από την διαιτησία. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε.

«Παίξαμε πολύ καλύτερα συγκριτικά με τα τελευταία παιχνίδια. Είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε. Στις τελευταίες φάσεις κάναμε κάποια λάθη, αλλά πρέπει να ξαναδώ κάποιες λεπτομέρειες. Όπως το σουτ τριών πόντων του Γκούντουριτς ή την τελευταία κατοχή για το αν έγινε φάουλ στον Πονίτκα. Στην παράταση η Φενέρ έβαλε κάποια μεγάλα σουτ και έτσι κέρδισε.

Μιλήσαμε αρκετά τις τελευταίες ημέρες και για εμένα ήταν ξεκάθαρο πριν από το παιχνίδι ότι θα παίξουμε πολύ καλύτερα. Ήταν σημαντικό για εμένα να βγουν οι παίκτες με ενέργεια. Δυστυχώς είχαμε δύο σουτ για τη νίκη, αλλά δεν τα καταφέραμε. Είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε μπροστά, αφού ακολουθεί το ματς με τη Μακάμπι. Πρέπει να διορθώσουμε κάποιες λεπτομέρειες να μάθουμε από τα λάθη μας και να συνεχίσουμε με την ίδια ενέργεια».

Στο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε δεν αγωνίστηκε ο Μάριους Γκριγκόνις. Ο Λιθουανός γκαρντ κόντρα στη Μακάμπι αναμένεται να ενεργοποιηθεί, αφού οι «πράσινοι» χρειάζονται λύσεις και στις δυο πλευρές του παρκέ. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα για τον Μαυροβούνιο τεχνικό.

Παναθηναικος – Μακαμπι Τελ Αβιβ Live Streaming: Επιστρέφει ως αντίπαλος ο Κάτας

Η Μακάμπι είναι ομάδα ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο, πολλές φορές ακόμα και μέσα στο ίδιο ματς. Με ρεκόρ (10-8) διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδό της στα playoffs. Μάλιστα, το γεγονός ότι την Τέταρτη νίκησε στο Τελ Αβίβ (90-81) την Παρτιζάν σημαίνει ότι η ομάδα από το Ισραήλ έρχεται στο ΟΑΚΑ με στόχο να χτίσει σερί νικών και να παραμείνει μέσα στην οκτάδα.

Η «ομάδα του λαού» αναμφισβήτητα θα μπορούσε να ήταν σε ακόμηκαλύτερη μοίρα στη διοργάνωση. Όμως εκτός έδρας απογοητεύει και συγκεκριμένα σε 9 παιχνίδια μετράει 7 ήττες και μόλις 2 νίκες. Στον πάγκο της βρίσκεται ο Οντεντ Κάτας, ο οποίος τη σεζόν 2021 ήταν στο τιμόνι του Παναθηναϊκού, οδηγώντας τους «πράσινους» στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Κάτας έχει δημιουργήσει μια ομάδα που στηρίζεται στην αθλητικότητα. Από την περιφέρεια είναι ικανή να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα. Τα όπλα της Μακάμπι εκεί είναι οι Λορέντζο Μπράουν και Ουέιντ Μπάλντουιν, ενώ μέσα στη ρακέτα δεσπόζει ο Τζος Νίμπο.

Η ιστορία των αναμετρήσεων ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Μακάμπι είναι πλούσια. Κοιτώντας τα τελευταία πέντε παιχνίδια στην Αθήνα το «τριφύλλι» μετράει 4 νίκες και μόλις μια ήττα, ενώ στο ματς του πρώτου γύρου η Μακάμπι επικράτησε στο Τελ Αβίβ με 85-74.Παναθηναικος Live Streaming

Αισιόδοξος ο Γκουντάιτις – Ποιοι σφυρίζουν

Ο Αρτούρας Γκουντάιτις μίλησε για την ήττα από την Φενέρ και έδωσε σύνθημα νίκης ενόψει Μακάμπι (13/1, 21:00). Διαβάστε αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Λιθουανός σέντερ.

«Είναι δύσκολο να πω γιατί δεν κερδίσαμε το προηγούμενο παιχνίδι. Παίξαμε καλά, αλλά μερικές φορές αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στο μπάσκετ. Στο τελευταίο λεπτό δεν παίξαμε έξυπνα και χαρίσαμε τη νίκη. Αλλά υπάρχουν θετικά πράγματα που μπορούμε να κρατήσουμε από αυτό το παιχνίδι και να δούμε το αυριανό παιχνίδι.

Παίζουν με ένα ιδιαίτερο στυλ, αλλάζουν πολλές άμυνες, έχουν πολλούς σούπερ αθλητικούς παίκτες και καλούς γκαρντ. Το κλειδί θα είναι το ίδιο, να παλέψουμε όπως με την Φενέρμπαχτσε και να δείξουμε στους φιλάθλους μας πως είμαστε έτοιμοι. Και φυσικά να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή.

Πολλές καλές ομάδες έχουν αρνητικά σερί κατά τη διάρκεια της σεζόν, έτσι και εμείς. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, γιατί δεν γίνεται να παίξεις αυτό το παιχνίδι αν είσαι απαισιόδοξος. Νομίζω ότι είμαστε στο σωστό δρόμο προκειμένου να δείξουμε κάτι».

Η Euroleague ανακοίνωσε την τριάδα των διαιτητών για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι. Όπως έγινε επίσημα γνωστό, οι Μιγκέλ Άνχελ Πέρες, Ιλία Μπελόσεβιτς και Νταμίρ Γιαβόρ ορίστηκαν από την Euroleague για το αποψινό ματς, που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ.

Παναθηναικος – Μακαμπι Τελ Αβιβ Live Streaming: Τι είπε ο Ράντονιτς

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς μίλησε για την αναμέτρηση με την Μακάμπι (13/1, 21:00) και στάθηκε σε αυτά που πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να κερδίσει. Διαβάστε το σύντομο σχόλιο του προπονητή του «εξάστερου».

«Παίξαμε καλύτερα από τα προηγούμενα ματς, αλλά χάσαμε από τη Φενέρμπαχτσε. Στο παιχνίδι με τη Μακάμπι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για 40 λεπτά και να μη χάσουμε τη συγκέντρωσή μας. Είναι μια αθλητική ομάδα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ένα “σκληρό” ματς. Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα, να πάρουμε τον έλεγχο των ριμπάουντ και να “διαβάσουμε” την αναμέτρηση για 40 λεπτά».

 

Παναθηναικος – Μακαμπι Τελ Αβιβ Live Streaming | Links:

Μπείτε στο Live του αγώνα

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News