Παναθηναϊκός: Η πεντάδα έκπληξη του Ράντονιτς και η απαραίτητη μεταγραφή

Παναθηναϊκός: Η πεντάδα του Ράντονιτς έκανε τη διαφορά

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς πήρε μία απόφαση στην τρίτη περίοδο η οποία άλλαξε όλη την ιστορία του αγώνα με την Ζάλγκιρις.

Λι, Πονίτκα, Μπέικον, Καλαϊτζάκης και Γκουντάιτις βρέθηκαν μαζί στο παρκέ, με τον Γουίλιαμς να μένει στον πάγκο. Αυτή η πεντάδα έμελλε να βγάλει πρόσημο +18 στο +/-, παίζοντας κομβικό ρόλο στην ανατροπή.

Η πίεση του Λι πάνω στην μπάλα στον καθαρό χειριστή της Ζάλγκιρις (Λεκαβίτσιους) ήταν αυτή που ξεχώρισε.

Υπήρχαν όμως κάποιες συγκεκριμένες σταθερές που ίσχυαν για αυτή την πεντάδα που έφεραν τα πάνω-κάτω στο ματς.

Οι πράσινοι έπρεπε να έχουν στο παρκέ παίκτες που θα έκλειναν χώρους όταν ο – αργός στα πόδια – Γκουντάιτις έβγαινε δυναμικά στο σκριν. Αυτοί οι δύο παίκτες ήταν ο Πονίτκα και ο Γιώργος Καλαϊτζάκης.

Έχουν το μέγεθος, την ταχύτητα και το μπασκετικό I.Q για να δώσουν δηλαδή την βοήθεια στον σωστό χρόνο από την αδύνατη πλευρά και να κλείσουν χώρο.

Η ταυτόχρονη παρουσία τους στο παρκέ έκλεισε χώρους στην Ζάλγκιρις με τον Πονίτκα έδωσε ένα πραγματικό αμυντικό ρεσιτάλ.

Από την άλλη ο Γουίλιαμς φάνηκε κουρασμένος για ακόμη ένα παιχνίδι και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Αμερικανός είναι όλη τη σεζόν μόνος στο 4.

Αν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού δεν προχωρήσουν άμεσα σε μία μεταγραφή στη συγκεκριμένη θέση τότε τα πράγματα θα χειροτερέψουν τόσο για τον παίκτη όσο και για την ομάδα.

Παναθηναϊκός: Είναι να τραβάς τα μαλλιά σου!

Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός έχει βαλθεί να τρελάνει όλους τους φίλους της ομάδας με τα φετινά του καμώματα.

Δεν εξηγείται αλλιώς τα δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα που παρουσίασε το σύνολο του Ντέγιαν Ράντονιτς απέναντι στη Ζάλγκιρις.

Οι Πράσινοι έκαναν ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο πηγαίνοντας με διαφορά 15 πόντων στα αποδυτήρια ενώ στην επανάληψη εμφανίστηκε μία άλλη ομάδα στο παρκέ.

Οι παίκτες του Τριφυλλιού έπαιξαν πολύ ωραίο και σωστό μπάσκετ κάνοντας ρεκόρ παραγωγικότητας σε ένα ημίχρονο στη διοργάνωση.

Αυτό δείχνει το πόσο κρίμα είναι για αυτή την ομάδα να βρίσκεται τόσο χαμηλά στη βαθμολογία καθώς θα μπορούσε σίγουρα να φτάσει πολύ ψηλότερα.

Το μεγάλο ζητούμενο είναι ο Παναθηναϊκός να σταματήσει αυτό το ζέστη- κρύο και να μπορέσει να σταθεροποιήσει και χτίσει πάνω στην απόδοση του δευτέρου ημιχρόνου.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News