Παναθηναϊκός: Η ήττα από τη Ζαλγκίρις και η τρομακτική ευστοχία

Παναθηναϊκός: Η ήττα από τη Ζαλγκίρις και η τρομακτική ευστοχία

Στις 11 Δεκεμβρίου 2020 ο Παναθηναϊκός πέταξε στα… σκουπίδια την εμφάνιση στο Μιλάνο καθώς γνώρισε την ήττα στο ΟΑΚΑ από την Ζάλγκιρις με 81-69.

Η ομάδα του Κάουνας αν και μετρούσε έξι σερί ήττες στην διοργάνωση, μπόρεσε να βρει ψυχολογία μέσα από τα τρίποντα του πρώτου ημιχρόνου, να «χτίσει» διαφορά στο σκορ και να μην πανικοβληθεί ακόμα και όταν ο Παναθηναϊκός έφερε το ματς στα ίσια (50-50) λίγο πριν από το τέλος της 3ης περιόδου.

Με 13/20 τρίποντα η Ζάλγκιρις θύμισε σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι των «πρασίνων» στη Λιόν όπου πλήρωσαν το κακό ξεκίνημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ημίχρονο οι αντίπαλοι είχαν 9/13 τρίποντα (!!!) και 8/17 δίποντα, ενώ οι πράσινοι μόλις 2/7 τρίποντα και 11/23 δίποντα.

Η Ζάλγκιρις είχε πάρει επίσης τη μάχη των ριμπάουντ (18-13) είχε σχεδόν διπλάσιες ασίστ (11-6) και ο Γκριγκόνις έκανε το… δικό του πάρτι με 18 πόντους έχοντας 3/3 δίποντα και 4/5 τρίποντα!

Το μόνο που κατάφεραν να κάνουν οι οικοδεσπότες ήταν να φέρουν το ματς στα ίσια (50-50 στο 27′) όμως παρότι οι Γκριγκόνις, Ουόκαπ ήταν στον πάγκο με 3 φάουλ, οι Μιλάκνις και Ρούμπιτ έκαναν την ζημιά οδηγώντας την Ζάλγκιρις σε σερί 10-0 (!!!) μέχρι τη λήξη της γ΄ περιόδου για το 50-60! Ουσιαστικά το τελευταίο δεκάλεπτο αποτέλεσε.. τυπική διαδικασία.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News