Παναθηναϊκός: Φέτος, σαν μια νέα «μεταγραφή» για το τριφύλλι

Γύρισε στην Αθήνα ο Βιγιαφάνιες! (pic)

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες λαμβάνει 700.000 ευρώ το χρόνο για να κάνει τη διαφορά. Πέρσι κινήθηκε στην ανυπαρξία αλλά είχε και δικαιολογίες.

Ήρθε τραυματίας, ήταν μήνες εκτός δράσης, είχε άθλιες σχέσεις με τον προπονητή του.

Φέτος πρέπει να κάνει το παραπάνω βήμα, αντίπαλός του θα είναι και το ίδιο το άθλημα που πλέον έχει πάει στην ταχύτητα, κάνοντας τον αγωνιστικό χώρο στενότερο και τον ρυθμό γρηγορότερο.

Ο ρόλος του δεκαριού έχει εξελιχθεί. Ως προαπαιτούμενο για τον επιτελικό μέσο πλην της τεχνικής κατάρτισης που είναι αυτονόητη, είναι και η ευκινησία, η ταχύτητα κι η ικανότητα να …χαρτογραφεί το γήπεδο με τεράστια ακρίβεια, προκειμένου να αποσυντονίζει τους αντιπάλους σε μια ολοένα και πιο συμπυκνωμένη από ποδοσφαιριστές περιοχή.

Κι αυτό γιατί οι περισσότερες ομάδες χρησιμοποιούν εξτρέμ με ανάποδα πόδια, προκειμένου να αυξήσουν τις επιλογές τους στην κοντινή πάσα στο κέντρο, γεγονός που με τη σειρά του φέρνει το παιχνίδι προς τον άξονα.

Φέτος νέα «μεταγραφή» για το τριφύλλι

Η ταχύτητα της σκέψης κι η δημιουργία της μίας πάσας είναι ζωτικής σημασίας. Ο Λούκας έχει καλά χαρακτηριστικά, κυρίως αίσθηση γεωμετρικής εξυπνάδας στη μεταβίβαση.

Προικισμένος με καλά πόδια δείχνει ως ιδανικό δεκάρι για το ελληνικό πρωτάθλημα. Αρκεί να προσθέσει την διαρκή κίνηση στο ρεπερτόριό του.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News