Παναθηναϊκός: «Είχα μιλήσει με τον Εξάστερο - Δεν είμαι Ομπράντοβιτς»

Παναθηναϊκός: «Είχα μιλήσει με τον Εξάστερο - Δεν είμαι Ομπράντοβιτς»

Ο Στέφανος Δέδας μίλησε στο Eurohoops για την τρομερή πορεία της Χολόν στο BCL και τις συζητήσεις του με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα είπε για τον Παναθηναϊκό:

-Πάμε τώρα στα δικά σου. Επειδή ακούστηκαν πολλά για τον Παναθηναϊκό, αποσαφήνισέ μας λίγο τι είχε συμβεί…

Η επαφή είχε γίνει πρώτα το καλοκαίρι, γιατί ήθελα εγώ να μπω στο σταφ του Παναθηναϊκού, προκειμένου να επιστρέψω βοηθός στην Ευρωλίγκα. Είναι κάτι που το χρειάζομαι γιατί στο επόμενο επίπεδο από το BCL και το EuroCup, στα οποία ήμουν 6 σερί χρόνια, χρειαζόμουν μια χρονιά η οποία θα με βοηθούσε στη συνέχεια. Το καλοκαίρι ήμουν 38, οπότε είχα την ευκαιρία να επενδύσω σε μια χρονιά με περισσότερο μπάσκετ σαν συνεργάτης και λιγότερο διαχείριση. Αυτός ήταν και ο λόγος που υπήρχε το όνομά μου.

Ο κόουτς Βόβορας επέλεξε τον Θανάση τον Γιαπλέ και αυτή ήταν η πρώτη επαφή. Όταν έφυγε ο κόουτς Βόβορας δεν υπήρχε κάτι ουσιαστικό. Ένας προπονητής του δικού μου επιπέδου, για να πάει στον Παναθηναϊκό, πρέπει να τυγχάνει της αποδοχής όλου του κόσμου. Δεν έχει σημασία αν εγώ νιώθω έτοιμος να κάνω σκάουτινγκ και να χτίσω ομάδα Ευρωλίγκας. Αυτό είναι το πιο εύκολο για εμένα, γιατί είναι η δουλειά μου. Το δύσκολο είναι να σε αποδεχθεί ο κόσμος. Από την στιγμή που δεν υπάρχει αυτό, αυτομάτως δεν μπορείς να πας στον Παναθηναϊκό και δεν δικαιούσαι.

Πρέπει να δουλέψω κι άλλο και μετά από χρόνια να μπορώ να κοιτάζω στα μάτια αυτές τις δουλειές. Θα έχω μια ευκαιρία στο μέλλον στο υψηλότερο επίπεδο στην Ελλάδα, γιατί δουλεύω καλά, αλλά δεν είναι τώρα ο καιρός. Όταν ο κόσμος μάθει τη δουλειά μου, τότε θα μπω κι εγώ στο γκρουπ των προπονητών που θα αξίζουν να βρεθούν στο τοπ επίπεδο της Ελλάδος. Δεν είναι αυτοσκοπός μου να δουλέψω στην Ελλάδα. Για εμένα η Ελλάδα είναι το ίδιο με όλες τις χώρες σε θέμα δουλειάς.

Για τον Παναθηναϊκό δεν είμαι έτοιμος, γιατί δεν μπορεί να με αποδεχθεί ο περίγυρος. Εγώ θα προσπαθήσω στο μέλλον, σε συνεχόμενες καλές χρονιές, να δείξω ότι αξίζω. Μια φορά στην καριέρα σου θα έχεις την ευκαιρία να πας στον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό και πρέπει να το κάνεις όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες. Δεν πετάω στα σύννεφα. Ξέρω τι κάνω, έχω πλάνο και βήμα – βήμα θα φτάσω εκεί που στοχεύω. Για να βρεθείς σε μια ομάδα Ευρωλίγκας πρέπει 2-3 χρόνια να βρεθείς σαν συνεργάτης σε μια ομάδα και να μάθει η εκάστοτε ομάδα ότι ξέρεις το κλαμπ, τη νοοτροπία και όταν κρίνει κάποιος ότι μπορείς να σταθείς σε αυτό το επίπεδο να σου δώσει την Ευκαιρία.

Δεν είμαι Ομπράντοβιτς για να πάρω μια ομάδα Ευρωλίγκας στα 35 μου. Έχω 6-7 χρόνια εμπειρία σαν πρώτος στο BCL. Όταν θα πάω βοηθός σε μια ομάδα και θα επηρεάσω με τον τρόπο μου το παιχνίδι της, μαζί με την εμπειρία που έχω σαν πρώτος, τότε θα μπορέσω να βρεθώ σε αυτό το επίπεδο. Γι αυτό ο στόχος μου και το προηγούμενο καλοκαίρι, αλλά και αυτό που έρχεται, είναι να βρεθώ βοηθός σε μια ομάδα Ευρωλίγκας. Δεν ξέρω σε ποια. Αν δεν γίνει θα συνεχίσω στη Χολόν».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News