Παναθηναϊκός: Δηλώθηκε στην Euroleague o Τόμας

Το στοίχημα του Τόμας μοιάζει με εκείνο του Μπέικον!

Ο Ματ Τόμας δηλώθηκε στην λίστα του Παναθηναϊκού στην Euroleague.

Ο Αμερικανός δηλώθηκε από τους «πράσινους» στην ευρωπαϊκή τους λίστα και όπως όλα δείχνουν θα κάνει το ντεμπούτο του με το «τριφύλλι» στην αναμέτρηση με τη Βαλένθια την Παρασκευή (10/2).

Από την μεριά του, ο Δημήτρης Αγραβάνης δεν έχει δηλωθεί ακόμα στη σχετική λίστα, όμως αυτό αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

Παναθηναϊκός: Με σημαντικά προβλήματα στο ΟΑΚΑ η Βαλένθια

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Παρασκευή (10/2, 21:00) τη Βαλένθια στο ΟΑΚΑ για την 24η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Σύμφωνα με την Mundo Deportivo δύο παίκτες της ισπανικής ομάδας, οι Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς και Τσάβι Λόπεθ-Αροστέγκι είναι αμφίβολοι για την αναμέτρηση με τους πράσινους.

Ο Ντούμπλιεβιτς είναι εκτός λόγω διαστρέμματος στον αστράγαλο, ενώ ο Λόπεθ-Αροστέγκι ήταν απών στους δύο τελευταίους αγώνες της Βαλένθια λόγω ενόχλησης στο γόνατό του.

Ο έμπειρος αρχηγός της Βαλένθια, Ντούμπλιεβιτς, έχει κατά μέσο όρο 12.9 πόντους, 4.7 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ και 13.5 PIR σε 19 αγώνες της Ευρωλίγκας τη φετινή σεζόν.

Από την πλευρά του, ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Ισπανία, Λόπεθ-Αροστέγκι, μετρά 6.9 πόντους, 3.4 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ για 8.5 PIR σε 21 αγωνιστικές.

Υπενυθμίζουμε ότι η ισπανική ομάδα επίσης δεν μπορεί να υπολογίζει στην τριάδα των γκαρντ Σαμ Φαν Ρόσομ, Μάρτιν Χέρμανσον και Μίλαν Χιμένεθ, που έχουν μέχρι στιγμής χάσει σχεδόν όλη τη σεζόν.

Εξοντωτική τιμωρία σε Μήτογλου – Ποινή μίνιμουμ 2,5 ετών για το θέμα ντόπινγκ!

Βαρύτατη ποινή μίνιμουμ 2,5 ετών επιβάλλεται στον Κώστα Μήτογλου με βάση πληροφορίες του SDNA από πηγές κοντά στη FIBA. Η ποινή είναι εφέσιμη σε ακόμα δυο βαθμούς.

Η εκδίκαση της υπόθεσης του Ντίνου Μήτογλου δεν ολοκληρώθηκε με χαμόγελα για τον διεθνή ψηλό, αφού οι πληροφορίες του SDNA αναφέρουν πως ο άλλοτε παίκτης της Αρμάνι Μιλάνο και του Παναθηναϊκού τιμωρήθηκε με βαρύτατη ποινή μίνιμουμ 2,5 ετών.

Τα ελαφρυντικά για τον Μήτογλου λειτούργησαν μεν – καθώς ο αθλητής συνεργάστηκε και υπέδειξε ποιος τον ενέπλεξε στην περιπέτεια – αλλά όχι στον βαθμό που προφανώς περίμενε και ο ίδιος. Η FIBA αναμένεται τις επόμενες ώρες να ανακοινώσει επίσημα την βαρύτατη ποινή, που θα τον αφήσει εκτός για τουλάχιστον 2,5 χρόνια.

Η ουσία που είχε λάβει ο Μήτογλου θεωρήθηκε από τις πιο βαριές απαγορευμένες στη λίστα της WADA και παρά τα ελαφρυντικά, η ποινή θέτει νοκ άουτ τον Έλληνα άσο για άλλες δυο σεζόν.

Ωστόσο θα πρέπει να επισημανθεί ότι η τιμωρία θα είναι εφέσιμη σε δυο βαθμούς κι αυτό ασφαλώς μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά στο προσεχές μέλλον για τον Ντίνο Μήτογλου.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News