Παίρνει το αίμα του πίσω - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Euroleague Top 10: Ο «διπλός» Γουίλιαμς

Παναθηναϊκός – Άρης για την 12η αγωνιστική της Basket League

Να συνεχίσει την πορεία βελτίωσης επιθυμεί ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Άρης (15:45), για την 12η αγωνιστική της Basket League. Ο «εξάστερος» έπειτα από την θετική εμφάνιση κόντρα στην Φενέρ και την ήττα στις λεπτομέρειες, αντέδρασαν και πήραν το πρώτο «ροζ φύλλο» έπειτα από ενάμιση μήνα κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ (88-86).

Η εικόνα αρκετών παικτών του Ντέγιαν Ράντονιτς ήταν βελτιωμένη και πάλι όμως δεν έλειψαν τα λάθη, που παρολίγο να κοστίσουν. Ζητούμενο πλέον για το σύνολο του Μαυροβούνιου είναι η σταθερότητα και η συνέπεια στις καλές εμφανίσεις, κάτι που μπορούν να κάνουν σήμερα.

Οι «πράσινοι» έχουν μία από τις τρεις αήττητες έδρες της φετινής Basket League, αφού μετρούν πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Με αυτά έχουν φτάσει το συνολικό, εντός έδρας σερί τους για την κανονική περίοδο στο 7-0 (11/04 τελευταία ήττα).

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 15.45 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3.

Νέιτ Γουόλτερς: «Παίξαμε καλύτερα»

Ο Νέιτ Ουόλτερς τόνισε πως ο Παναθηναϊκός παρουσίασε καλύτερο πρόσωπο στα παιχνίδια της «διαβολοβδομάδας» και επεσήμανε πως στόχος έιναι να συνεχίσει η ομάδα με τον ίδιο τρόπο. Διαβάστε τι είπε στην κάμερα της συνδρομητικής τηλεόρασης ο γκαρντ του Παναθηναϊκού

«Με τον τρόπο που παίξαμε αυτή την εβδομάδα θα μπορούσαμε να είχαμε και δύο νίκες. Δεν μπορώ να πω ότι δεν σκέφτηκα ότι θα είχαμε ακόμα μια παράταση, αλλά είμαι χαρούμενοςπ ου πήραμε τη νίκη. Ο Παπαγιάννης ήταν εξαιρετικός. Όταν παίζει έτσι είμαστε εξαιρετική ομάδα. Πήρε τα ριμπάουντ και έκανε το παιχνίδι πιο εύκολο για εμάς.

Ελπίζω ότι θα συνείχει να παίζει έτσι. Είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Είναι μια καλή αρχή για εμάς αυτό το παιχνίδι. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε έτσι. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δείξαμε καλύτερο πρόσωπο αυτή την εβδομάδα. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι».

Η… ιστορία της αναμέτρησης

Ο Άρης ήταν ο νικητής του παιχνιδιού του πρώτου γύρου αφού επικράτησε του Παναθηναϊκού με 69-65, στηριζόμενος στην τριάδα των Τσέβεζ Γκούντγουϊν (19π, 9/13δ, 12ρ.), Τζανόντ Νότε (13π.) και Τζος Χάγκινς (11π, 8ασ.). Για τον Παναθηναϊκό που έφυγε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ηττημένος από το Nick Galis Hall, είχαν ξεχωρίσει οι Ντέρικ Ουίλιαμς (13π.) και Γιώργος Παπαγιάννης (10π, 5/5δ, 6ρ.).

Οι «πράσινοι» πάντως κυριαρχούν συνολικά στην ιστορία αυτών των αγώνων από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64) αλλά και στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93). Στα ματς της Αθήνας αυτή η κυριαρχία είναι ακόμη πιο ξεκάθαρη αφού ο Παναθηναϊκός μετράει 34 συνεχόμενες νίκες ως γηπεδούχος.

Είναι ένα σερί που άρχισε να «χτίζει» από την περίοδο 1997-98 αφού στη σεζόν που προηγήθηκε, ο Άρης σημείωσε τη μοναδική εκτός έδρας επιτυχία του στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (77-79).

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News