Ο Στραματσόνι εξέθεσε τον… καλοκαιρινό μεταγραφικό προγραμματισμό

Ο Στραματσόνι εξέθεσε τον… καλοκαιρινό μεταγραφικό προγραμματισμό

Ο Παναθηναϊκός στα τελευταία ματς έχει ποδοσφαιρική λογική και αυτό βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Βρήκε μια τετράδα στην άμυνα, βρήκε ρόλους σε Ζέκα, Εσιέν και Αμπέντ και κατάφερε να «κουμπώσει» τον νεοφερμένο Μπουμάλ, δίπλα στον Μπεργκ και στον Καλτσά.

Ο Στραματσόνι δεν έχει κάποιο μαγικό ραβδάκι, αλλά λειτούργησε με τη λογική.  kατάλαβε ότι ο Βέμερ ήταν αμυντικός για ομάδες τύπου Πάντερμπορν και έτσι ζήτησε τον Μέστο και του έφεραν έναν κανονικό δεξί μπακ. Μου αμύνεται σωστά, που ξέρει πότε ν΄ανέβει, που ξέρει να κάνει κοντρόλ και που σεντράρει σωστά και όχι στον… γάμο του καραγκιόζη!

[ads2]

Κατάλαβε ότι ο Εσιέν εξακολουθεί να ξέρει μπάλα, αλλά δεν μπορεί ν” αγωνιστεί ως αμυντικό χαφ. Έτσι τον έκανε εσωτερικό χαφ και κερδίζει πράγματα από την ποδοσφαιρική εφυία του Γκανέζου, έστω και εάν χάνει σε τρεξίματα. Γι” αυτά έχει το «σκυλί του πολέμου», τον Ζέκα.

Κατάλαβε ότι η ομάδα δεν είχε ούτε έναν εξτρέμ και ζήτησε έναν και του έφεραν τον Μπουμάλ.

Απλά πραγματάκια που δεν χρειάζεται να έχεις σπουδάσεις στο Κοβερτσιάνο για να τ” αντιληφθείς.

Ωστόσο αυτό που φαίνεται περισσότερο, μέσα από αυτόν τον Παναθηναϊκό που βλέπουμε τώρα, είναι ότι το καλοκαίρι έγινε μεταγραφικός σχεδιασμός για… εσχάτη προδοσία!

Αποκτήθηκε ένα μπακ (Βέμερ) από τον σωρό…

Αποκτήθηκε ένα στόπερ (Τελάντερ) που έπαιξε μετά από μήνες…

Αποκτήθηκε ένα αμυντικό χαφ (Εσιέν) που πέρα από τα ιατρικά προβλήματα, δεν μπορεί να παίξει αμυντικό χαφ!

Αποκτήθηκε ένα χαφ (Λουντ), που δεν μπορεί να δώσει λύσεις.

Μην πιάσουμε τις υποθέσεις Γιαννακόπουλου, Ευαγγέλου γιατί εκεί θα φρίξουμε…

Τελικά στη ζωή δεν ισχύει το ρητό, ότι πληρώσεις θα πάρεις.

Γιατί το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό φόρτωσαν με αρκετά συμβόλαια την ομάδα, αλλά… Γκαμπάλα!

Και τώρα γίνονται κίνησεις, με πολύ μεγαλύτερη χρονική πίεση, λιγότερες επιλογές και χρήματα, αλλά τουλάχιστον πιάνουν τόπο.

Ενδεχομένως να μην πιάσουν όλοι, όσοι έρθουν, αλλά ακόμη και οι μισοί να βοηθήσουν, τότε ο Παναθηναϊκός θα ξαναγίνει κανονική ομάδα.

ΥΓ. Δεν ξέρω (θα φανεί στο μέλλον) εάν ο Παναθηναϊκός βρήκε έναν καλό προπονητή στο πρόσωπο του Στραματσόνι, αλλά είναι πιθανότερο να βρήκε έναν… τεχνικό διευθυντή!

sportit.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News