Ο Παναθηναϊκός θέλει να δέσει τον Πιτίνο - Ποια τα εμπόδια

"Πράσινο" το κύπελλο - Κέρδισε τον ΠΑΟΚ με εντυπωσιακό Λάνγκφορντ

Τα αδύνατα… δυνατά θα προσπαθήσει να κάνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προκειμένου να κρατήσει τον Ρικ Πιτίνο στην ομάδα και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ποια τα δεδομένα;

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού είναι υπέρ – ευχαριστημένη από τη δουλειά του Αμερικανού Hall of Famer στην ομάδα. Ο τελευταίος παρέλαβε καμμένη γη και μέσα σε τέσσερις μήνες τη μεταμόρφωσε σε… λιβάδι.

Οι πράσινοι έχουν σημειώσει τέσσερις σερί εκτός έδρας νίκες και έξι συνεχόμενες στην Ευρωλίγκα ανατρέποντας τα δεδομένα στο βαθμολογικό πίνακα της διοργάνωσης. Ο Πιτίνο είναι ο βασικός υπεύθυνος για αυτήν την αλλαγή και το Τριφύλλι «τρίβουν» τα χέρια τους για το τι θα μπορέσει να προσφέρει και του χρόνου στην ομάδα.

Η υπόθεση του Ρικ Πιτίνο δεν είναι εύκολη. Το οικονομικό θέμα δεν απασχολεί καθόλου τον προπονητή του Τριφυλλιού, καθώς έχει χτίσει μεγάλη περιουσία στην Αμερική.

Το πρώτο «αγκάθι» στην υπόθεση αφορά τις ενδεχόμενες προτάσεις που θα λάβει από κολέγια της Αμερικής. Μέσω του Παναθηναϊκού ο Πιτίνο επανήλθε στο προσκήνιο από «retired» και πλέον θα έχει μια καλή ευκαιρία να… φτιάξει ξανά το όνομά του στην Αμερική έπειτα από το σκάνδαλο του Λούιβιλ το 2017 με το στήσιμο των αγώνων και τα πάρτι με τους παίκτες.

Και το δεύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με την οικογένειά του. Ο Πιτίνο βρίσκεται από το 1976 στο πλάι της Τζοάν, με την οποία έχει αποκτήσει και πέντε παιδιά. Η τελευταία βρίσκεται στο πλάι του, παρόλο που ο κόουτς δεν ήταν πιστός όλα αυτά τα χρόνια. Ο θρύλος του αμερικανικού μπάσκετ δύσκολα θα μπορέσει να λείψει περισσότερο μακριά από τους δικούς του ανθρώπους.

Τα ισχυρά «χαρτιά» του Παναθηναϊκού είναι τρία. Ο Πιτίνο έχει γίνει αντικείμενο λατρείας στην Ελλάδας από τους φίλους του Παναθηναϊκού, τους οποίους και έχει σε μεγάλη εκτίμηση επειδή είναι σκληροπυρηνικοί. Επίσης, κάνει ταξίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη που δεν θα φανταζόταν και ο ίδιος ότι θα έκανε ποτέ. Γνωρίζει μέρη, κάνει νέους φίλους, δοκιμάζει φαγητά και παραδοσιακά ποτά. Κάνει μια ονειρεμένη ζωή στην Αθήνα και περνά από τους καλύτερους μήνες της ζωής του.

Μέσα σε όλα, ο Πιτίνο μεγαλώνει το θρύλο του εντάσσοντας τίτλους μακριά από την Αμερική, κάτι το οποίο δεν έχουν πετύχει και πολλοί στο βεληνεκές του.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News