Ο καθοριστικός ρόλος των τραπεζών για Βοτανικό - Ψήνονται για χρηματοδότηση

Ο καθοριστικός ρόλος των τραπεζών για Βοτανικό - Ψήνονται για χρηματοδότηση

Για το πρότζεκτ του Βοτανικού σημαντικός είναι ο ρόλος των τραπεζών…

Ο Βοτανικός επανήλθε στο προσκήνιο και καθοριστικό ρόλο στην όλη κουβέντα έπαιξαν και οι τράπεζες.

Συγκεκριμένα, οι Alpha και Πειραιώς, στην κατοχή των οποίων έχει περιέλθει εδώ και χρόνια το ημιτελές εμπορικό Βωβού, αλλά και η Εθνική Τράπεζα, στην οποία ανήκει το οικόπεδο όπου «πατάνε» οι σχεδιαζόμενες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Επί μία τετραετία, οι δύο πρώτες τράπεζες έχουν στα χέρια τους πρόταση 250 εκατ. € απ’ την αμερικανική εταιρία real estate «Hines» προκειμένου να πουλήσουν το εμπορικό του Βωβού. Μάλιστα έχουν υπογράψει και σχετικό μνημόνιο συνεργασίας με την αμερικανική εταιρεία, η οποία έχει μπει πολύ δυναμικά τα τελευταία χρόνια στην ελληνική αγορά.

Τον Φεβρουάριο, οι τράπεζες συζήτησαν εκ νέου το θέμα με την κυβέρνηση, έβαλαν στο τραπέζι των συζητήσεων και τον Παναθηναϊκό και το ζήτημα μπήκε σε μία βάση.

Στις εν λόγω συζητήσεις δε, με την πλευρά του Γιαννακόπουλου, επιβεβαιώθηκε απ’ τις τράπεζες η διάθεσή τους να χρηματοδοτήσουν με δάνειο (ευνοϊκών όρων) την κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου κι αθλητικών εγκαταστάσεων του Α.Ο., προκειμένου να «ξεμπλοκάρει» η διαδικασία.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News