Ο Φώτσης έγινε ο 19ος ριμπάουντερ στην ιστορία

Ο Φώτσης έγινε ο 19ος ριμπάουντερ στην ιστορία

Ο Παναθηναϊκός νίκησε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και έκανε το 12-0 στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ο Φώτσης έγινε ο 19ος ριμπάουντερ στην διοργάνωση, διπλό επίτευγμα για Σάκοτα.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε την ΑΕΚ στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ και έκανε το 12-0 για μόλις δεύτερη φορά στην ιστορία του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

[ads2]

Το είχε κάνει για πρώτη φορά την περίοδο 2007-2008 όταν κατάφερε να βγάλει αήττητος τον πρώτο γύρο, κάτι που φιλοδοξεί να κάνει και φέτος με μία εντός έδρας νίκη επί της Κηφισιάς την Κυριακή 11 Ιανουαρίου.

Οι αριθμοί που ξεχωρίζουν για τον Παναθηναϊκό

*Μία θέση στη λίστα των κορυφαίων ριμπάουντερ της ιστορίας της Basket League ΣΚΡΑΤΣ κέρδισε μέσα από το ντέρμπι ο Αντώνης Φώτσης. Ο διεθνής φόργουορντ μαζεύοντας τρία ριμπάουντ έφτασε τα 1.310, προσπέρασε τον Αντώνη Ασημακόπουλο (1.308) και ανέβηκε στη 19 θέση.

*Ο Νικ Καλάθης ήταν βάσει της στατιστικής ο κορυφαίος του σημερινού Παναθηναϊκού. Πάντως με τα τρία λάθη που έκανε, ξεπέρασε τα 200 στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

*Μαζεύοντας τρία αμυντικά ριμπάουντ ο Τζέιμς Γκιστ ξεπέρασε τα 300 στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

*Ο Γιώργος Παπαγιάννης έδειξε και σε συνθήκες ντέρμπι ότι μπορεί να βοηθήσει σε σταθερή βάση τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα με τους οχτώ πόντους που σημείωσε, έφτασε τους 100 στην καριέρα του στο Πρωτάθλημα.

*Έχοντας 3/4 βολές ο Νίκος Παππάς ξεπέρασε τις 400 εύστοχες στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ο διεθνής γκαρντ μάλιστα έχει ένα πολύ καλό ποσοστό αφού μετράει 402/497 βολές (80,88%).

*Ένα εύστοχο δίποντο αρκούσε στον Δημήτρη Διαμαντίδη για να τον ανεβάσει στην 28 θέση της σχετικής λίστας του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Έφτασε τα 756 και ξεπέρασε τον Τζέιμς Φόρεστ.

*Έξι, δύο και επτά πόντους είχε ο Τζέιμς Φελντέιν στα παιχνίδια με Αρκαδικό, Λαύριο και Τρίκαλα BC Aries κατά σειρά για να ακολουθήσουν οι 11 με τον ΠΑΟΚ, οι 25 με τον Κόροιβο, οι 14 με την Καβάλα και οι 15 κόντρα στην ΑΕΚ. Στα τέσσερα τελευταία δηλαδή προσέφερε κατά μέσο όρο στον Παναθηναϊκό 16,2 πόντους έχοντας συνολικά 10/24 τρίποντα.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News