Ο... αδικημένος Λαουτάρο Ρινάλντι

Ρινάλντι

[ads]
Αφορμής δοθείσης και αφού δεν υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα, στο ποδόσφαιρο, είπα να γράψω κάποια πράγματα για το Ρινάλντι και το πόσο εύκολα συμπεράσματα βγάζουμε στην Ελλάδα. Είναι γνωστό ότι όλοι μας είμαστε παίκτες, προπονητές, σκάουτερ, παράγοντες, αλλά προπάντων παντογνώστες. Γράφει ο Αργύρης Λοΐζος.

Λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός κανόνισε φιλικό με την Καλλιθέα, την οποία και νίκησε στο Κορωπί 4-0. Ο Λαουτάρο Ρινάλντι, σκόραρε δύο φορές για την ομάδα μας. Είναι απορίας άξιο, εάν αξίζει όλη αυτή η σκληρή κριτική προς τον παίκτη, ο οποίος έχει γίνει δέκτης γιουχαϊσμάτων στο ματς του Κυπέλλου με τον Ηρακλή και θύμα… μελανιού από πένες – ποδοσφαιρικούς γνώστες.

[ads]

Με οτιδήποτε και εάν ασχολείται κανείς, είναι προτιμότερο να λαμβάνει υπ’ όψιν πολλές παραμέτρους και να μην οδηγείται σε βιαστικά συμπεράσματα. Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπ’ όψιν παραμέτρους, οι οποίες σχετίζονται με το Ρινάλντι, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι μπορεί να προσφέρει στον Παναθηναϊκό και να αποτελέσει – για αρχή – μια αξιόπιστη λύση, είτε για να ξεκουράζει το Μπεργκ, είτε για να ξεκινάει στα “εύκολα” ματς.

Καταρχάς να ξεκινήσουμε με το τετριμμένο, που δυστυχώς ακόμα πολλοί ξεχνάνε, ότι οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι. Ένα 22χρονο παιδί, έφυγε από την Αργεντινή, για να έρθει σε άλλη ήπειρο να συνεχίσει την καριέρα του. Χωρίς παραστάσεις, αφού ήταν από την αρχή της καριέρας του στην Αρχεντίνος Τζούνιορς, χωρίς να γνωρίζει τη γλώσσα, την κουλτούρα και κυρίως χωρίς τους δικούς του ανθρώπους. Πολλοί – και ίσως δικαίως – θα βάλουν μέσα στην εξίσωση τον οικονομικό παράγοντα και το γεγονός ότι είναι το επάγγελμά του. Σύμφωνοι! Δώστε του όμως χρόνο να προσαρμοστεί και να αποκτήσει ένα αγωνιστικό ρυθμό. Γιατί με τα πεντάλεπτα δεν πρόκοψε κανείς.

Ο παίκτης ήρθε τον Αύγουστο, όπου η ομάδα είχε ήδη ολοκληρώσει την προετοιμασία της. Βασικό μειονέκτημα για κάποιον ποδοσφαιριστή το γεγονός ότι δεν έχει βγάλει την προετοιμασία και δεν ξέρει τους συμπαίκτες του. Ξεκίνησε προπονήσεις και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο εντός έδρας ματς με τη Μπρόντμπι, ερχόμενος από τον πάγκο ως αλλαγή. Για να μην μακρυγορούμε, οι συμμετοχές του Ρινάλντι είναι… του λεπτού. Συνοπτικά να αναφέρουμε τις συμμετοχές του με την ομάδα: 4′ με τη Μπρόντμπι, 11′ με τα Γιάννενα, 8′ με τον Παναιτωλικό, 1′ με την Ξάνθη, 1′ με τη Βέροια, 4′ με τη Σταντάρ, 16′ λεπτά με τον Ολυμπιακό και 63′ με τον Ηρακλή στο ματς του Κυπέλλου. Η σούμα; 8 συμμετοχές, 107 αγωνιστικά λεπτά σε επίσημα παιχνίδια.

Πάμε στο παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Ηρακλή, εκεί όπου τα… άκουσε για τα καλά ο Αργεντίνος. 29 ολόκληρα λεπτά είχε αγωνιστεί ως τότε, πώς είναι δυνατόν να μην είχε βρει ρυθμό; Μέγας χασογκόλης, άσχετος και άλλα ωραία ακούστηκαν. Βρε πονηροί, εδώ παίκτες εκατομμυριών χρειάζονται χρόνο προσαρμογής. Στο παιδάκι θα βγάλετε τα προβλήματά σας; Που αν μη τι άλλω είχε καλές τοποθετήσεις, γύρναγε να πάρει μπάλα και να τη σπάσει και ήταν μέσα στις φάσεις. Άμα βάλουμε μέσα και το ότι δεν έχει βρει ρυθμό το συμπέρασμα δε δικαιώνει όσους έσπευσαν να τον αχρηστέψουν.

Φτάσαμε και στο σήμερα, όπου μου έδωσε το ερέθισμα να γράψω αυτό το άρθρο. Ο Παναθηναϊκός νίκησε 4-0 την Καλλιθέα, με δύο δικά του γκολ. Τα φιλικά δεν είναι για να βγάλουμε συμπεράσματα εμείς, αλλά για να κάνει δοκιμές ο προπονητής και να δει την κατάσταση των παικτών του. Το γεγονός ότι ο Ρινάλντι, όποτε έχει αγωνιστεί ένα αξιοπρεπές διάστημα, σκοράρει, προσωπικά μου δείχνει ότι το παληκάρι δουλεύει. Δύο γκολ σήμερα, γκολ στο φιλικό με τον Πανελευσινιακό(2-2) και γκολ στο φιλικό με τον Άρη(1-1). Εξαίρεση αποτελεί το ματς Κυπέλλου, που αν και δε σκόραρε, ήταν μέσα στις φάσεις.

Λίγη ψυχραιμία και υπομονή δε βλάπτει. Μηδένα προ του τέλους μακάριζε. Ο παίκτης φαίνεται να έχει προοπτική να βοηθήσει την ομάδα. Θα ήθελα να τον δω να αγωνίζεται περισσότερο, ώστε να αποκτήσει ρυθμό. Η απόδοση του επιθετικού σχετίζεται άμεσα και με την ψυχολογία του. Συνεπώς, εάν σκοράρει θα πάρει τα πάνω του. Ας πάρει, πρώτα, παιχνίδια στα πόδια του και εάν αποδειχτεί ότι δεν μπορεί, του ασκείτε κριτική. Δεν θα εναντιωθώ. Άνθρωπος είμαι, όχι προσωπολάτρης, ούτε μάνατζερ ή συγγενής του παίκτη.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News