Να μην τον "κρεμάσει" η μη απόκτηση χαφ

Μεταμορφώθηκε και πάτησε, στο δεύτερο ημίχρονο, τον Άρη ο Παναθηναϊκός!

Το μεταγραφικό παράθυρο κλείνει κι όλα δείχνουν ότι ο Δημήτρης Κουρμπέλης θα τραβήξει μονάχος του κουπί στο “6”.

Το περσινό ξεκίνημα του κάπτεν ήταν άθλιο, μονάχα στην εθνική έπαιζε καλά το φθινόπωρο, σε σημείο να απορείς. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τον χρησιμοποιούσε πιο πολύ στο “8”, με τον μεσοαμυντικό της ΑΕΚ, Κώστα Γαλανόπουλο να τον συντροφεύει στο “6”.

Δεν είχε δηλαδή ο Κουρμπέλης την επιφόρτιση του αμιγώς ανασταλτικού σκέλους και την προστασία της άμυνας, τα χιλιόμετρα και τις προσωπικές μονομαχίες. Δεν έμενε αυτός πίσω για την ισορροπία στο αμυντικό τρανζίσιον. 

Ο ρόλος του “χαμάλη” είχε δοθεί στον Γαλανόπουλο, που τα πήγαινε περίφημα μια κι αυτός “κούμπωνε” ιδανικά στα χαρακτηριστικά του πράσινου κάπτεν.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Κουρμπέλης ξεχώριζε έχοντας δίπλα του παίκτη τύπου “πίτμπουλ” και δεν βαφτιζόταν ο ίδιος ως τέτοιος.

Το ίδιο είχε συμβεί κι επί των ημερών της συνύπαρξής του με τον Κάρλος Ζέκα στον Παναθηναϊκό και για ένα διάστημα σε μικρότερο βαθμό με τον Φάνη Τζανδάρη, τον Έργκους Κάτσε αλλά και τον Ανουάρ. Πάντα όσον αφορά σχηματισμό με δυάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής κι όχι σε τριάδα, στην οποία του ταιριάζει να λειτουργεί ως 6άρι μόνο έχοντας χαφ που θα μοιράζεται τα τρεξίματα μαζί τους κι όχι παίζοντας μονάχος το ρόλο του υπασπιστή σε δύο “8άρια”.

Ευχόμαστε να μην πληρώσει ο Παναθηναϊκός αυτή την αβλεψία του τεχνικού διευθυντή, εκτός κι αν όντως “βγουν” ο Σερπέζης και ο Αλεξανδρόπουλος.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News