Να μην φύγει κανένας τους

«Μαγεία» Ζαγαρίτη, 0-2 ο Κουρμπέλης! (vid)

Πριν από χρόνια ο Ζοζέ Μουρίνιο (που ανέκαθεν ξεχώριζε ως κατασκευαστής στιβαρών, δυσκολοκατάβλητων συνόλων) έλεγε ότι το να είσαι κόφτης δεν είναι ρόλος, αλλά επαγγελματική ειδικότητα: το θυμηθήκαμε διαβάζοντας την σθεναρή άρνηση του Λάζλο Μπόλονι να μπει σε κουβέντα για τυχόν παραχώρηση του Δημήτρη Κουρμπέλη.

Αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό υπάρχουν τρεις αμυντικοί χαφ κι όλοι παίζουν αλλιώς! Υπήρχε αυτός που οργανώνει δηλαδή ο Μαουρίσιο κι αυτός που προστατεύει την άμυνα, δηλαδή ο Αλεξανδρόπουλος.

Υπήρχε ο «δεύτερος κόφτης» με εντολή να ταπώνει στο πλάι και να καλύπτει τις προωθήσεις Φακούντο και Ζαγαρίτη, δηλαδή ο κάπτεν, που προσφέρει ανάσες/ασφάλεια στους σέντερ μπακ.

Αλλιώς νιώθει ο Διούδης κι ο Σένκεφελντ με αυτόν μπροστά τους, αλλιώς με τον…Βέλεθ που -ελλείψει άλλου -αναλώθηκε σε καθήκοντα αμυντικού χαφ στην Τούμπα.

Υπάρχουν δηλαδή οι παίκτες που κατεβάζουν μπάλα (ο Βραζιλιάνος κι ο Σωτήρης), που απειλούν επιθετικά κι υπήρχε κι ο αρχηγός για να κυνηγά το αντίπαλο «δεκάρι». Πάνω στην συνύπαρξη τους βασίστηκε η βελτίωση της ομάδας από το Νοέμβρη, επ ουδενί ο προπονητής δεν θέλει να χάσει κάποιον εξ αυτών, ενώ η εντολή που έχει δοθεί στον Πιερ Ντρεοσί είναι να αποκτηθεί ακόμα ένας για κάλυψη που πρέπει να υπάρχει ενόψει τραυματισμών, τιμωριών ή ντεφορμαρίσματος.

Εκτός κι αν δεν περισσέψουν λεφτά οπότε αναγκαστικά ως το τέλος της σεζόν ο Παναθηναϊκός θα πάει με Βέλεθ, Σερπέζη ως αλλαγές.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News