Μπόλονι: Ο δεκάλογος του προπονητή

Μπόλονι: Ο δεκάλογος του προπονητή

Μέσα στα αποδυτήρια δεν είμαστε αλλά κάτι μας λέει ότι ο Λάζλο έχει ήδη αναλύσει τον δεκάλογό του στους ποδοσφαιριστές για το πως θα ανανήψουν σε ομαδικό κι ατομικό επίπεδο:

-Να σέβεσαι τον προπονητή σου γιατί είναι δάσκαλος και πνευματικός σου ηγέτης, ποτέ μην ξεχνάς ότι ο κόουτς θέλει ακριβώς το ίδιο πράγμα με εσένα, να κερδίζει η ομάδα.

-Σε μια ομάδα κάθε παίκτης έχει ένα ρόλο τον οποίο πρέπει να εκπληρώνει χωρίς παράπονα και με αυτοθυσία για να μπορέσει η ομάδα να ελπίζει σε ένα καλό αποτέλεσμα.

-Μέσα στο τερέν ξεχνάς τις διαφορές με οποιονδήποτε, ενωμένοι όλοι δουλεύουμε για το σύνολο.

-Πρέπει να μάθεις να είσαι νικητής και νικητής δεν είναι μόνο αυτός που θέλει να νικά τον αντίπαλο αλλά κι αυτός που προσπαθεί να παίξει όσο καλύτερα γίνεται.

-Το σουτ είναι “πιστόλι”, η πάσα “ακόντιο” κι η ντρίμπλα “μαχαίρι”, πρέπει να μάθεις να χρησιμοποιείς το κατάλληλο όπλο στην πρέπουσα περίπτωση.

-Επιθετικά έχεις καθήκον να δίνεις τη μπάλα στον πλησιέστερο συμπαίκτη σου, μόνο έτσι θα κερδίζεις παιχνίδια.

-Η διαφορά μεταξύ ενός σκόρερ κι ενός επιθετικού είναι απλή αλλά και σπουδαία. Ο σκόρερ επιχειρεί να εκτελέσει κάθε φορά που είναι ελεύθερος, ο επιθετικός επιχειρεί προσπάθεια όταν αυτός απ΄ όλους τους συμπαίκτες του βρίσκεται στην καλύτερη θέση.

-Μόνο μετά από σκληρή προπόνηση μπορεί να μάθεις να παίζεις άμυνα. Πολλοί λένε ότι αυτή η διαδικασία είναι άχαρη, αλλά μην ξεχνάμε ότι χωρίς άμυνα δεν κερδίζουμε.

-Τρέχα όπου μπορείς για να μαρκάρεις, να καλύψεις, να προσφέρεις ασίστ αφού το ποδόσφαιρο είναι μια απλή μαθηματική εξίσωση: Τρεξίματα=κατοχές=πίεση=ευκαιρίες=σουτ=πόντοι=νίκες.

-Κατά την διάρκεια ενός αγώνα να βρίσκεστε όσο μπορείτε περισσότερο εν κινήσει, ειδικά όταν δεν έχουμε μπάλα στην κατοχή μας. Μόνο τότε δικαιούσαι να λες ότι παίζεις ποδόσφαιρο.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News