Μελέτη ενόψει... Κούγια

Μελέτη ενόψει... Κούγια

Ο Αστέρας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην πρεμιέρα για τον βαθμό ετοιμότητας του Παναθηναϊκού που ήταν απογοητευτικός από το τερέν μέχρι την άκρη του πάγκου.

Προφανώς ο οργανισμός πρέπει να βελτιώσει πολλά ενόψει της δοκιμασίας στη Λάρισα. Οι πράσινοι μόνο για 20 λεπτά επέβαλλαν ρυθμό πλήρως κι άνοιγαν σαν βεντάλια την τρανζίσιον επίθεση βρίσκοντας ελεύθερες προσπάθειες κι αυτό χάρη στην κλάση του Καρλίτος αλλά και τον ρυθμό που έδινε ο Αγιούμπ στο μοναδικό χρονικό σημείο της αναμέτρησης που ο Μαροκινός “κάπως” φάνηκε.

Ο Παναθηναϊκός έχει λίγες μέρες για να αντιδράσει άμεσα και να βρεί λύση στον εφιάλτη της μεσοεπιθετικής γραμμής που κρατάει την παραγωγικότητα της ομάδας χαμηλά.

Επιπλέον για να βελτιωθούν τα πράγματα στα μετόπισθεν ο κόουτς πρέπει να προβληματιστεί για:

1) τη γρήγορη μεταφορά μπάλας του Αστέρα από τη weak στη strong side είτε με επιθετική ντρίμπλα και κατά μήκος πάσα είτε με γρήγορη κυκλοφορία μπάλας όποτε έβρισκε τον ΠΑΟ ανοιχτό στο…ξέφωτο (ειδικά μετά την απόσυρση Κουρμπέλη)

2) την έλλειψη ταχύτητας στο αμυντικό παιχνίδι ειδικά μετά την εισαγωγική πάσα του αντιπάλου στο πεδίο ευθύνης των χαφ που δεν μάρκαραν με αποτέλεσμα όλη την πίεση να τη δέχονται οι τέσσερις πίσω που ήταν φανερά ασυντόνιστοι λόγω έλειψης χημείας κι επικοινωνίας.

Η άμυνα δεν προλάβαινε να “κλείσει” εξού και τα επικίνδυνα σουτ του γηπεδούχου στα τελευταία λεπτά που αν ήταν εύστοχα θα ανέβαζαν ακόμα περισσότερο τον βαθμό κακοκεφιάς κι εσωστρέφειας. Μαθήματα για μελέτη ενόψει κάμπου.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News