Μαυρομμάτης: Δεν ήταν «έκπληξη»

Μαυρομμάτης: Δεν ήταν «έκπληξη»

Μπορεί πολλοί να απόρησαν βλέποντας τον Φάνη Μαυρομάτη αριστερό μπακ στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ αλλά ο νεαρός στόπερ έχει αγωνιστεί ξανά εκεί.

Κατά τον δανεισμό του στη Σοντερίσκε ο προπονητής του, Γκλεν Ρίντερσχολμ τον εκπαίδευε να παίζει μπακ, θέση στην οποία τον χρησιμοποίησε στο τελευταίο ματς πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω κορωνοϊού.

Σαφώς, η προσαρμογή του σε αυτή τη θέση δεν θα ήταν εύκολη, θα χρειαζόταν χρόνος κι από τη στιγμή που αποχώρησε από την Δανία για να επιστρέψει στη βάση του το κοντέρ μηδένισε και ο μικρός ξεκίνησε από την αρχή.

Ο Ίβηρας κόουτς ως επικεφαλής των ακαδημιών του μεγαλύτερου ποδοσφαιρισκού σωματείου στον πλανήτη ξέρει καλά πως ένας μοντέρνος αμυντικός αφενός δεν αρκείται μόνο στα ανασταλτικά καθήκοντα, αφετέρου πρέπει να παίζει σε διαφορετικές θέσεις.

Την χρονιά 2018-2019 ο Μαυρομάτης συνήθιζε να προωθείται με τη μπάλα και να έχει γρήγορες επιστροφές, ο προπονητής το πληροφορήθηκε, συνεπώς καταλαβαίνει πως το παιδί έχει προδιαγραφές για να μάθει να παίζει και στο αριστερό άκρο.

Το πείραμα με τον μπακ Μαυρομάτη στη Δανία διακόπηκε “βάναυσα” μα αναμφίβολα Ρόκα και Πογιάτος θα το παρατηρήσουν με ενδιαφέρον.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News