Kρίμα για τον Λευτέρη Μαντζούκα

Σοκ με Μαντζούκα, τέλος η σεζόν

Κρίμα για τον Λευτέρη Μαντζούκα που τραυματίστηκε και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Όχι ότι ο Οντέτ Κάτας τον προτιμούσε, απορούσαμε γιατί τόσο καιρό δεν έπαιζε στην Ελλάδα, αλλά όπως και να χει ως το τέλος της χρονιάς θα έπαιρνε κάμποσο χρόνο συμμετοχής, αποτελώντας ενεργό στέλεχος του πρωταθλητή, εμπλουτίζοντας τα νούμερά του, παίρνοντας εμπειρίες σε άμυνα και επίθεση.

Ο νεαρός διαθέτει ένα σπάνιο μείγμα all around παιχνιδιού αλλά ας μας επιτραπεί να διαφωνήσουμε με χαρακτηρισμούς τύπου “επόμενος Φάνης” που διαβάσαμε όταν ο σύλλογος τον “τσίμπησε” από τον Προμηθέα.

Τα ίδια γράφονταν για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, όμως το παιδί από τη στιγμή που πλούτισε στην εφηβεία του τα έριξε στον… κόκορα και σήμερα ψάχνουμε να τον βρούμε στον μπασκετικό χάρτη.

Για τον Λευτεράκη πάντως, είναι γεγονός ότι σπάνια έχουμε την ευκαιρία να δούμε Έλληνα παίκτη που παίζει στις θέσεις των φόργουορντ να συνδυάζει πλήρες πακέτο: καλές κινήσεις, παιχνίδι μέσα και έξω από το καλάθι, καλός χειρισμός της μπάλας.

Eπειδή μαθαίνουμε πράγματα από τις προπονήσεις, ο μικρός είναι εγκλωβισμένος σε αυτό που οι Αμερικάνοι ονομάζουν tweener.

Έχει ύψος και προσόντα να παίξει στο “3” και στο “4” αλλά πρέπει για τη θέση του “μικρού” φόργουορντ να βελτιώσει την ταχύτητά του και για να παίξει στο “4” χρειάζεται μεγαλύτερη δύναμη για να τα ανταποκριθεί σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Ας αναρρώσει με το καλό από τον τραυματισμό του κι από το φθινόπωρο βλέπουμε…

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News