Κουφός: «Μου έστειλε μήνυμα ο Πιτίνο»

Κουφός: «Μου έστειλε μήνυμα ο Πιτίνο»

Ο Κώστας Κουφός δήλωσε ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει στην Εθνική ομάδα, ενώ αποκάλυψε και τη συνομιλία του με τον Ρικ Πιτίνο.

«Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας. Η οικογένειά μου είναι από την Ελλάδα, από την Καλαμάτα. Είναι τιμή μου να παίζω με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας».
Πρόσθεσε, δε πως: «Απολαμβάνω να παίζω με παίκτες όπως ο Σπανούλης. Θα ήθελα πολύ να έχω παίξει και στο πλευρό του Διαμαντίδη. Έδινε τις άλεϊ ουπ πάσες και οι ψηλοί γίνονταν καλύτεροι μαζί του. Ο Σπανούλης, ο Ζήσης και πολλοί άλλοι Έλληνες θρύλοι… Από τον Σπανούλη θαυμάζω το πώς προσεγγίζει το παιχνίδι. Προετοιμάζει τα πάντα.

Νομίζω πως πάντα βάζει το ένα συγκεκριμένο πόδι του στο παρκέ πρώτο, δεν θυμάμαι αν είναι το αριστερό ή το δεξί. Του είχα “χαλάσει” αυτή τη ρουτίνα και απολογήθηκα, ήμουν μόνο 19 ετών τότε. Έμαθα πολλά από εκείνον, είμαι ευλογημένος που έπαιξα με αυτούς τους παίκτες».

Ο Κουφός ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Εθνική ομάδα: «Είμαι ανοιχτός κάθε καλοκαίρι. Ό,τι συμβαίνει πίσω από τη σκηνή, μένει εκεί. Αυτό είναι. Κάθε καλοκαίρι ήμουν ανοιχτός για να παίξω. Δυστυχώς δεν τα κατάφερα, αλλά είμαι ανοιχτός κάθε καλοκαίρι. Ο Ρικ Πιτίνο μου έστειλε μήνυμα. Ήθελε να δει πού είμαι και του είπα πως είμαι ανοιχτός στην πιθανή επιστροφή μου. Είχε προσπαθήσει να με… στρατολογήσει στο Λούιβιλ. Έχουμε την ιστορία μας. Σέβομαι τον Ρικ Πιτίνο και το πώς προπονεί. Έχει εμπειρία από το ΝΒΑ, το κολεγιακό μπάσκετ και την Euroleague. Ελάχιστοι το έχουν αυτό».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News