Κίνδυνος τιμωρίας για τους διεθνείς του Παναθηναϊκού!

Ιστορικό ρεκόρ από Καλάθη!

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινωθούν από την ΕΟΚ οι τελικές κλήσεις για τα “παράθυρα” των προκριματικών του παγκοσμίου κυπέλλου μπάσκετ.

Εκεί δεν αποκλείεται να δούμε παίκτες του Παναθηναϊκού, οι οποίοι αν τελικά κληθούν και αρνηθούν τις κλήσεις της Εθνικής ομάδας, τότε θα κινδυνεύουν με τιμωρία δύο αγωνιστικών από το ελληνικό πρωτάθλημα, εφόσον το αποφασίσει η ΕΟΚ.

Πριν πούμε οτιδήποτε, αξίζει να αναφέρουμε ότι αμέσως μετά από αγώνα προκριματικών με την Εθνική μας ομάδα, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ και προφανώς χρειάζεται ΟΛΟΥΣ τους παίκτες όσο πιο ξεκούραστους γίνεται.

Αν λοιπόν οι παίκτες αρνηθούν τις κλήσεις και εφόσον η ΕΟΚ αποφασίσει να μην προχωρήσει σε απλή επίπληξη, τότε οι “πράσινοι” που βρέθηκαν στην προεπιλογή (Καλάθης, Αντετοκούνμπο, Μήτογλου, Όγκαστ) θα χάσουν δύο παιχνίδια πρωταθλήματος.

Δείτε τα άρθρα 94 και 94.1 του πειθαρχικού κώδικα:

Άρθρο 94 του πειθαρχικού κώδικα, παράγραφος 2:

Σε παίκτη που αρνείται αδικαιολόγητα την συμμετοχή του στην προετοιμασία και τις αγωνιστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Ομάδας,  επιβάλλεται αυτοδίκαια και αυτεπάγγελτα, η ποινή αποκλεισμού από τους αγώνες πρωταθλήματος και Κυπέλλου της ομάδας του. Ο αριθμός των αγώνων αποκλεισμού του είναι ίσος με τους αγώνες που θα συμμετάσχει η Εθνική στα πλαίσια των διεθνών αγωνιστικών εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας“.

94.1:

Επειδή η επιβολή ποινής σε αθλητή είναι πράξη που χαρακτηρίζεται σαν ακραία επιβάλλεται η πρότερη εξάντληση μέτρων σωστής διαπαιδαγώγησης και διαμόρφωσης του χαρακτήρα των αθλητών, που επιλέγονται στα εθνικά συγκροτήματα, η προβολή αθλητικών προτύπων, η κατανόηση και αναγνώριση του κύρους και της σημασίας της ιδιότητας του διεθνή αθλητή, έτσι ώστε η εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους που πηγάζουν από αυτή να είναι ενσυνείδητη και εκούσια“.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News