Καλύτερος με τριάδα ο Kουρμπέλης

«Μαγεία» Ζαγαρίτη, 0-2 ο Κουρμπέλης! (vid)

Είδατε πόσο καλά λειτούργησε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Δημήτρης Κουρμπέλης; Για τον αρχηγό υπήρξε μεγάλη γκρίνια στο ξεκίνημα της σεζόν αφού (όπως πέρσι) ξεκίνησε τη χρονιά ντεφορμέ.

Η αλήθεια είναι πως για ένα Παναθηναϊκό που δεν διεκδικεί τίποτα εδώ και χρόνια ο κάπτεν είναι υπερβολικά διαφημισμένος.

Μιλάμε για ποδοσφαιριστή που δεν είναι πλήρης, δεν έχει μέτρα με τη μπάλα, δεν έχει ταχύτητα, δεν είναι καλός σαν δημιουργός κι αυτό φαίνεται όταν παίζει δίπλα στον Μαουρίσιο και πρέπει να πάρει μέτρα. Με τον Βραζιλιάνο και τον Αλεξανδρόπουλο, ωστόσο, κάνει ιδανική τριπλέτα και μπορεί κι απελευθερώνει τους συμπαίκτες του.

Αμυντικά δεν είναι κακός ανάμεσα σε πολλούς, λειτουργεί καλά στο διάβασμα της φάσης, είναι καλός για την πρώτη πάσα και θωρακίζει το αμυντικό δίδυμο, δίνοντας έτσι μέτρα τόσο στον Αλεξανδρόπουλο να πιέσει ψηλά, όσο και στο δίδυμο των στόπερ να ανεβάσουν την τελευταία γραμμή άμυνας.

Είναι φανερό πως η βελτίωση των τελευταίων αγώνων έχει να κάνει με τον τρόπο που γίνεται το πρέσινγκ στον αντίπαλο, κάτι στο οποίο παίζει ρόλο το πυκνότερο κέντρο στο οποίο κουμπώνει η άνοδος της απόδοσης του αρχηγού.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News