Ηρεμία και ευκαιρία

Ηρεμία και ευκαιρία

Το ξέσπασμα που αναζητούσε ο Παναθηναϊκός στο Top 16, έγινε στην Κροατία, στο πιο επιβλητικό παιχνίδι του “τριφυλλιού” έως τώρα και αυτή είναι η εικόνα που πρέπει να παρουσιάζει για να μπορέσει ν’ ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους.

Με εξαίρεση το ματς με την Φενέρ, οι “πράσινοι” δεν είχαν καταφέρει να παίξουν όπως θα ήθελαν, με την πίεση να είναι συνεχώς με το μέρος τους, ωστόσο αυτή τη φορά έκαναν σωστά τη δουλειά τους και για την ώρα έχουν μόνο μία ήττα εκτός προγράμματος, αυτή με τον Ερυθρό Αστέρα, στο ΟΑΚΑ.

[ads2]

Κόντρα στην Τσεντεβίτα δεν είδαμε κάποια έκπληξη αγωνιστικά και αυτό που μπορούν να κρατήσουν στην ομάδα του “τριφυλλιού” είναι η εξαιρετική άμυνα και η σοβαρότητα σε μεγάλη διάρκεια. Ο Νικ Καλάθης ήταν εξαιρετικός σε δημιουργία (10 ασίστ) και άμυνα ενώ ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα έμοιαζε ασταμάτητος. Με αυτό το αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός πήρε ανάσα από τη συνεχή πίεση και κέρδισε χρόνο, ώστε στη συνέχεια να ενσωματώσει τον Μαρκίζ Χέινς και τ’ άλλα μεταγραφικά αποκτήματα που θα προκύψουν.

Η ηρεμία είναι κάτι που έλειψε από τους “πράσινους” και είναι η ευκαιρία να τη βρει, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στο ματς με την Αναντόλου Εφές την επόμενη εβδομάδα αφού εντός έδρας πλέον δεν χωρούν λάθη. Απλά στην Κροατία φάνηκε πως ο Παναθηναϊκός με τις κατάλληλες κινήσεις θα έχει προοπτική και μέλλον για να πετύχει τους στόχους του αφού ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα…

Επίσης, Καλάθης και Ραντούλιτσα αντέδρασαν μετά από άσχημα ματς κι έδειξαν την τεράστια προσωπικότητα τους, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. Αν είχαν πλαισιωθεί και προστατευτεί κατάλληλα θα είχαν καλύτερη εικόνα σε μεγάλη διάρκεια δεν είναι αργά προκειμένου να υπάρξει η ανάλογη συνέχεια. Ευκαιρία αυτό το ματς να είναι αφετηρία για καλύτερο μέλλον.

Τους εγκλώβισε από νωρίς
Μετά από πολύ καιρό είδαμε τον Παναθηναϊκό να παίζει καλή άμυνα. Με την επιθετική τους άμυνα οι “πράσινοι” έβγαλαν εκτός ρυθμού τους γηπεδούχους οι οποίοι δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις από την περιφέρεια που είναι το δυνατό τους “όπλο”. Η ομάδα του “τριφυλλιού” από ξεκίνημα πίεσε σε όλο το γήπεδο με τους Καλάθη και Φελντέιν ενώ ήταν υπομονετική στην επίθεση. Προσπάθησαν να περάσουν τη μπάλα κοντά στο καλάθι επειδή η Τσεντεβίτα είτε αντιμετώπιζε δυναμικά τα πικ εν ρολ είτε έκανε “παγίδα” για να σταματήσει τις συνεργασίες του “τριφυλλιού”.

Η είσοδος του Δημήτρη Διαμαντίδη έκανε πολύ πιο εύκολο το “διάβασμα” για τον Παναθηναϊκό που έκανε εξαιρετικό πρώτο μέρος στην Κροατία. Στ’ αρνητικά τα φάουλ που είχαν οι Κούζμιτς και Ραντούλιτσα από πολύ νωρίς και τα λάθη τα οποία έκαναν οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς χωρίς ιδιαίτερη πίεση (9 στα πρώτα 12 λεπτά).

Από κει και πέρα ο τεχνικός του “τριφυλλιού” επέλεξε να κρατήσει 19:19” τον Καλάθη στο παρκέ, κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους ενώ ο Γκιστ πάλευε να κλείσει όλες τις τρύπες και δεν άργησε να περάσει στη θέση “5” λόγω των φάουλ που είχαν οι ψηλοί του Παναθηναϊκού. Όπως και να έχει η αμυντική παρουσία του “τριφυλλιού” μέχρι το ημίχρονο ήταν αυτή που του έδωσε ένα σημαντικό προβάδισμα 17 πόντων.

Απάντηση σε κάθε πρόβλημα
Ο Παναθηναϊκός είχε γίνει το απόλυτο αφεντικό στο παρκέ και δεν πτοήθηκε ακόμα και όταν οι Κροάτες γύρισαν την άμυνα τους σε ζώνη. Οι “πράσινοι” κυκλοφόρησαν τη μπάλα κι ευστόχησαν δύο φορές σε σουτ τριών πόντων, με συνέπεια η διαφορά να περάσει πάνω από τους 20.

Η αναμέτρηση δεν άργησε να μετατραπεί σε μονόλογο με την ομάδα του “τριφυλλιού” να έχει τον απόλυτο έλεγχο αφού όσα και αν δοκίμασαν οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να προβληματίσουν τον Παναθηναϊκό. Σημαντικό το γεγονός πως ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα κατάφερε να βρει ρυθμό στην επίθεση χωρίς ν’ αντιμετωπίζει προβλήματα από τους παίκτες της Τσεντεβίτα.

sport24.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News