Η ταυτότητα θα φέρει την υπέρβαση για Ευρώπη

Η ταυτότητα θα φέρει την υπέρβαση για Ευρώπη

Οι Γάλλοι λένε ότι ο καλός σεφ φαίνεται όταν έχει μέτριο υλικό: τότε πρέπει να καταπλήξει, παρουσιάζοντας σπουδαία πιάτα που δημιουργεί η φαντασία του, η ικανότητά του και η τέχνη του.

Αυτό είναι μια από τις παραξενιές και του φετινού Παναθηναϊκού: χωρίς τους σταρ που έκαναν τη διαφορά (και που συχνά φορτώνονταν και την ευθύνη), είναι φανερό ότι για να βελτιωθεί, να σουλουπωθεί και να γίνει αγαπησιάρης και ελκυστικές πρέπει να αποκτήσει ταυτότητα. Εκεί που διάφοροι βλέπουν αδυναμίες, ο Λάζλο Μπόλονι καλείται να δει δυνατότητες.

Ο κόσμος, απογοητευμένος από το οικτρό ξεκίνημα στο οποίο καμιά ευθύνη δεν έχει ο Ρουμάνος, ακριβώς επειδή έχει αφήσει κατά μέρος τις αυταπάτες (η ΠΑΕ με τον Γιάννη Αλαφούζο στο τιμόνι της δεν θα κάνει ΠΟΤΕ πρωταθλητισμό), περιμένει κι είναι έτοιμος να κρίνει και να πει μπράβο βλέποντας απλά προσπάθεια, να θυμίσουμε ότι το 2018 χειροκροτούνταν στο ΟΑΚΑ το τρέξιμο των μικρών, νικούσες τη Λαμία και στην Καλογρέζα επικρατούσε…ενθουσιασμός.

Άλλη μια σεζόν προμηνύεται δύσκολη. Κάποιοι θα σηκώσουν τα χέρια ψηλά μπροστά σε δυσκολίες τεράστιες. Κάποιοι άλλοι δεν θ’ αντέξουν, νοσταλγώντας τους καιρούς των παικταράδων.

Κάποιοι θα λυγίσουν από το άγχος. Το ερώτημα είναι ποιοι θα αντέξουν να φτάσουν ως το τέλος και αν θα καταφέρουν να βγάλουν την ομάδα Ευρώπη κάτι που σήμερα δείχνει…υπέρβαση.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News