Η ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσουν οι Έλληνες

Η ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσουν οι Έλληνες

Ο Γιώργος Βόβορας -όπως όλοι οι προπονητές- έχει εμμονή με τα guards με ευχέρεια στο ballhandling, που μπορούν να δημιουργήσουν καταστάσεις με τη μπάλα στα χέρια.

Γι’ αυτό έκανε μηνιαίο συμβόλαιο στον Κίφερ Σάικς, μένοντας απόλυτα ικανοποιημένος από όσα είδε από Μποχωρίδη-Καλαϊτζάκη στη Ρωσία.

Κρίνοντας ότι φέτος διάγουμε μεταβατική σεζόν τα δύο παιδιά 100% θα αποτελέσουν τη βάση του παιχνιδιού των πρωταθλητών στα παιχνίδια της Basket League, για την Ευρώπη…βλέπουμε.

Το τριφύλλι έχει πολύ συγκεκριμένο πλάνο θέλοντας να εμπιστευτεί γηγενείς και πέτυχε deals στη κατεύθυνση αυτή με τους διεθνείς, Κασελάκη-Βουγιούκα να παίρνουν θέση στα αποδυτήρια. Θα ήταν εξαιρετικό να αποδειχθεί ότι Αλβέρτης-Διαμναντίδης επένδυσαν σωστά τα χρήματα σε επίπεδο αγορών, ασχέτως αν στην Ευρωλίγκα η ταχύτητα του παιχνιδιού έχει ανέβει σημαντικά και δε θα είναι εύκολο ο σύλλογος να ακολουθήσει για μεγάλο διάστημα.

Με τον Τζάκσον (που αποκτήθηκε για να έχει το κουμάντο) οι παραγωγικές δυνατότητες θα είναι συγκεκριμένες. Καλή η νίκη στη Ρωσία αλλά χρόνος για γλέντια δεν υπάρχει, ακολουθεί ντέρμπι κι όλοι πρέπει να είναι σε συναγερμό.

Η ομάδα δεν έχει άγχος, στόχος της φέτος είναι να δημιουργήσει κορμό ο οποίος ιδανικά θα χρειάζεται στο άμεσο μέλλον μια-δύο κινήσεις για να φρεσκαριστεί και να προχωρήσει τον δρόμο της βελτίωσης παρουσιάζοντας κάποιο νέο στοιχείο πάντα πάνω στην ίδια βάση παιχνιδιού.

Οι Μποχωρίδης-Κασελάκης παρότι δεν διαφημίστηκαν είναι επιλογές στη κατεύθυνση που έχει χαράξει η διοίκηση για ελληνοποίηση έστω κι αν σε επίπεδο ατομικής ικανότητας η ομάδα μοιάζει φέτος πιο ευάλωτη, μπαλώνοντας ουσιαστικά αυτή την αδυναμία με το μήκος της, την καλή της ομαδική άμυνα (στο έδαφος και στον αέρα) που επαφίεται στο περίφημο ελληνικό φιλότιμο και την μαχητικότητα.

Σε αντίθεση με πέρσι, όπου στο ξεκίνημα η ομάδα θεωρούνταν two-way team (με Καλάθη-Φριντέτ να βαστούν τη μπαγκέτα), φέτος όλοι θα πάρουν ευκαιρίες και θα κληθούν να βοηθήσουν.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News