Η δύσκολη αποστολή του Πρίφτη - Δεν έχει άλλη επιλογή

Πρίφτης: «Θα αποφασίσουμε συλλογικά, αν χρειαζόμαστε προσθήκη!»

Ο Δημήτρης Πρίφτης εδώ που έφτασε, άλλη επιλογή δεν έχει: θα προσπαθήσει να γίνει παράδειγμα καθοδηγητή, κοινωνός νοοτροπίας που στο ΟΑΚΑ δημιουργεί πρωταθλητές από τα τέλη του προηγούμενου αιώνα.

Στο εξωτερικό ο νεαρός προπονητής είχε δυνατότητα να βελτιώσει παίκτες μπολιάζοντας τους με νοοτροπία μαχητή, η Ούνιξ έφτασε να κοντράρει την ΤΣΣΚΑ στην VTB, να παίζει στον τελικό του Γιούροκαπ, αυτή η ικανότητα ήταν η σπεσιαλιτέ του, αυτή τον έφερε στο τριφύλλι.

Ότι κερδίσει από εδώ και πέρα ο προπονητής θα είναι γιατί θα έχει την εμπιστοσύνη του συλλόγου – παρά τις μουρμούρες που σίγουρα θα δημιουργήσουν οι ήττες στην Ευρωλίγκα.

Εδώ και χρόνια λένε ότι στον Εξάστερο κανείς δεν νοιώθει την εμπιστοσύνη του κλαμπ γιατί το μπάσκετ άλλαξε, νομίζουμε πως όλα είναι θέμα σύγκρισης.

Πριν τον ερχομό Ομπράντοβιτς ο Παναθηναϊκός το 1999 είχε χρόνια να διακριθεί στην Ευρωλίγκα. Μετά την φυγή του όποιος τον διαδέχεται παραλαμβάνει την ιστορική του παρακαταθήκη που είναι τεράστια.

Ποιος μπορεί να σηκώσει το βάρος της σύγκρισης; Κανείς, γι αυτό και ουδείς στεριώνει: καταλαβαίνετε το μέγεθος της πρόκλησης για τον Πρίφτη.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News