Η άμυνα θα δείξει τον δρόμο

Η άμυνα θα δείξει τον δρόμο

Απόψε απέναντι σε γρήγορο και επιθετικό σύνολο όπως η Μπαρτσελόνα πρέπει να είσαι περισσότερο επιθετικός στην άμυνα απ’ ό,τι ήσουν στην πρεμιέρα του τουρνουά και στο ΟΑΚΑ με τον “αιώνιο”.

Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο (που οι Καταλανοί θα φορτσάρουν και θα κοιτάξουν να …καθαρίσουν) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να τους αφήσεις να κάνουν περίπατο στη ρακέτα με όποιον τρόπο θέλουν. Προφανώς δεν πρέπει να τους αφήσεις να εκτελέσουν ύστερα από το πρώτο σκριν και φυσικά πρέπει να υπάρξουν απειλές…ξύλου πριν το τζάμπολ από τον κόουτς ώστε ια να μην επιτραπούν στους οικοδεσπότες επιθετικά ριμπάουντ.

Το αναφέρουμε επειδή όλη η παραπάνω εικόνα ήταν σύνηθες φαινόμενο πέρσι όταν η “καλύτερη επίθεση της Ευρωλίγκας”, δεχόταν συχνά γύρω στους…50 πόντους σε ένα 20λεπτο. Μάθαμε καλά την περασμένη χρονιά πως όσο ταλέντο κι αν έχεις, όσους πόντους κι αν βάζουν στην επίθεση οι παίκτες σου, αν η άμυνα δεν προσαρμοστεί στα δεδομένα της Ευρωλίγκας, τα προβλήματα θα είναι έντονα κι αξεπέραστα.

Παρότι την περασμένη σεζόν διέθετες παίκτες που το βασικό τους πλεονέκτημα ήταν να τρέχουν και να εκτελούν, λίγους αιφνιδιασμούς θυμόμαστε σε τοπ επίπεδο.

Για να έρθουν οι τελευταίοι μια ομάδα πρέπει να είναι επιθετική στην άμυνα, να μαζεύει τα ριμπάουντ και ταυτόχρονα να μην εκτελεί βεβιασμένα δίνοντας την ευκαιρία στον αντίπαλο να τρέξει το γήπεδο σε 5 δευτερόλεπτα. Ή και λιγότερα αν έχει στο παρκέ το Νικ Καλάθη σαν τη σημερινή Μπάρτσα.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News