Γιοβάνοβιτς: Τα «γκάζια» στα αποδυτήρια και οι παίκτες που «ξέρουν»

Παναθηναϊκός: Οι δύο μεγάλοι πονοκέφαλοι του Ιβάν

Λίγοι προπονητές έχουν αγαπηθεί τόσο από τους ποδοσφαιριστές τους όσο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ακόμα και όποιοι τα έχουν «ακούσει» από τον προπονητή στα αποδυτήρια (πρόσφατα οι Κουρμπέλης, Σένκεφελντ για τις χαζές αποβολές τους με ΠΑΟΚ, Τρίπολη) δεν του κράτησαν κακία, παρότι άκουσαν τα «γκάζια».

Οι δύο αρχηγοί κατάλαβαν ότι η χρησιμοποίηση ορισμένων επιθετικών προσδιορισμών για την αφέλειά τους εν ώρα αγώνα δεν έγινε για να τους θίξει, αλλά ήταν ένα παράδειγμα από τα πολλά που χρησιμοποιεί ο προπονητής για να τσιγκλήσει εγωισμούς.

Η μεγάλη ικανότητα του κόουτς είναι ότι κερδίζει τον σεβασμό γιατί γίνεται κατανοητός: οι παίκτες ξέρουν με ποιον έχουν να κάνουν, τι θέλει, με τι ακριβώς είναι ευχαριστημένος. Αυτό το χαρακτηριστικό το ‘χε από την αρχή της καριέρας του. Στην Κύπρο έχουν να λένε για το πόσο αγαπητός ήταν στα αποδυτήρια.

«Ο Ιβάν», λένε στο νησί, «δεν είναι καθηγητής, είναι μηχανικός. Σου εξηγεί το σχέδιο και σου ζητεί να κάνεις τη δουλειά σου, τίποτε άλλο». Μακάρι να μακροημερεύσει στο τριφύλλι.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News