Ευρωπαϊκός τελικός στο Βοτανικό: Τα χαρακτηριστικά γηπέδων 4 αστέρων της UEFA

Βοτανικός: Τα έσοδα του Παναθηναϊκού από τα εισιτήρια - Έτσι γιγαντώνεται ο Ερασιτέχνης

Μόλις δεκατρία γήπεδα στην Ευρώπη θεωρούνται τεσσάρων αστέρων και ο Παναθηναϊκός θα κάνει δυναμικό μπάσιμο στο χώρο του ποδοσφαίρου με το κτίσιμο του υπερσύγχρονου γηπέδου στην περιοχή του Βοτανικού.

Μόλις δεκατρία γήπεδα στην Ευρώπη θεωρούνται τεσσάρων αστέρων και ο Παναθηναϊκός θα κάνει δυναμικό μπάσιμο στο χώρο του ποδοσφαίρου με το κτίσιμο του υπερσύγχρονου γηπέδου στην περιοχή του Βοτανικού.

Οι πράσινοι – εφόσον όλα πάνε καλά – θα έχουν στα χέρια τους λίγο πριν τα… μισά της τρέχουσας δεκαετίας ένα δικό τους γήπεδο, χωρητικότητας 34.000-35.000 θέσεων, το οποίο θα εγκριθεί από την UEFA ως γήπεδο τεσσάρων αστέρων. Τι σημαίνει αυτό;

Για να αναγνωριστεί ένα γήπεδο ως τετράστερο, θα πρέπει να πληρεί ορισμένες προϋποθέσεις, τις οποίες σας παρουσιάζει το newspao.gr:

Αρχικά, να έχει το λιγότερο 30.000 καθίσματα. Οι διαστάσεις του γηπέδου να είναι 105×68. Η απόσταση εξέδρας – αγωνιστικού χώρου να είναι στα 6 μέτρα, και στα 8 πίσω από το τέρμα (το λιγότερο).

Τα αποδυτήρια για τις ομάδες και τους διαιτητές θα πρέπει να είναι ευρύχωρα (100 τετραγωνικά μέτρα). Η πρόσβαση ομάδων και διαιτητών να είναι ασφαλής από τον χώρο του πάρκινγκ στα αποδυτήρια και από τα αποδυτήρια στο χορτάρι. Να υπάρχει επαρκής εξοπλισμός σε ειδικό δωμάτιο για τεστ ντόπινγκ.

Κάμερες σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου. Τουαλέτες, κατάλληλες και για τα δύο φύλα με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Κοντρόλ ρουμ, θέσεις για σπίκερ, χώρος για την αστυνομία και την ομάδα πυρόσβεσης.

Εξοπλισμένα δημοσιογραφικά θεωρεία με μόνιτορ, κάμερες και ειδικούς χώρους για την τηλεόραση. Τέλος, το VIP Lounge 400 ατόμων (200 για κάθε ομάδα).

Ο Παναθηναϊκός θα μπορεί να φιλοξενήσει ευρωπαϊκό τελικό

Τα παραπάνω κριτήρια, που αποφασίστηκαν από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία το 2007, δίνουν τον τίτλο του «τετράστερου» σε ένα γήπεδο. Τι επιπλέον, μπορεί να κάνει μια ομάδα μιας τέτοιας έδρας;

Να φιλοξενήσει έναν τελικό Europa League! Ακόμη, στην Ελλάδα δεν έχει διεξαχθεί ένα τέτοιο παιχνίδι, κι αν συμβεί κάτι τέτοιο, ο Παναθηναϊκός θα έχει τον πρώτο λόγο με το υπερσύγχρονο γήπεδο του Βοτανικού!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News