Βοτανικός: Πότε παρουσιάζονται οι εγκαταστάσεις

Η ιστορική στιγμή που υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού (vids)

O γνωστός δημοσιογράφος, Βασίλης Βέργης έκανε μία πολύ σημαντική αποκάλυψη που αφορά τον Βοτανικό.

Αναλυτικά όσα έγραψε στο sdna:

«Νέα εξέλιξη, νέο βήμα προς το όνειρο για τον Παναθηναϊκό καθώς όλα πλέον είναι έτοιμα για να γίνει παρουσίαση στο κοινό, των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη που θα περιλαμβάνει κλειστό, πισίνα, γραφεία και μπουτίκ.

Η 19η Μαϊου ήταν «ιστορική ημέρα» για το ποδοσφαιρικό «παλάτι» του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό καθώς υπογράφηκε η σύμβαση του Δήμου Αθηναίων με την Κοινοπραξία των κατασκευαστικών εταιρειών του έργου.

Η 6η Ιουνίου είναι η ημέρα στην οποία οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού θα γνωρίσουν τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.

Εκείνη την Τρίτη, ο Κώστας Μπακογιάννης, ο Παναγιώτης Μαλακατές και ο Πέτρος Συναδινός, θα πραγματοποιήσουν την παρουσίαση σε μία πανηγυρική εκδήλωση στο Δημαρχείο της Αθήνας.

Ο αρχιτέκτονας-πολεοδόμος κ. Συναδινός, επικεφαλής της εταιρείας «ΔΕΚΑΘΛΟΝ», θα παρουσιάσει την οριστική μελέτη του έργου και μέσα από το βίντεο θα γίνουν γνωστά στην οριστική τους μορφή το «κλειστό» γήπεδο χωρητικότητας 3.100 θέσεων, η πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων, τα προπονητήρια αλλά και τα γραφεία, η μπουτίκ κλπ.

Όπως είναι γνωστό σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη ΠΑΟ στον Βοτανικό εκτείνονται σε 7500 τετραγωνικά μέτρα.

Να προσθέσουμε ότι έχει ήδη δοθεί η έγκριση λειτουργικότητας από τη ΓΓΑ, η οποία είναι πολύ σημαντική καθώς αποτελεί προϋπόθεση για την έκδοση της οικοδομικής άδειας στην οποία θα προχωρήσει το κονσόρτσιουμ των Τραπεζών (Alpha Bank και Πειραιώς) που χρηματοδοτεί το έργο και εν συνεχεία θα ακολουθήσει η δημοπράτησή του.

Θυμίζουμε ότι η χρηματοδότηση του έργου αυξήθηκε σημαντικά μετά τη νέα αποτίμηση που έγινε, κάτι που σημαίνει πως το έργο θα γίνει ακριβώς όπως το ζήτησε η διοίκηση του Παναθηναϊκού.

Το project Βοτανικός οδεύει σε επίπεδο σχεδιασμού προς την ολοκλήρωση του και από τον επόμενο μήνα περνάει σε φάση υλοποίησης, επιχειρώντας να ολοκληρώσει ένα από το πιο σύγχρονα-πολυδύναμα αθλητικά κέντρα στην Ευρώπη που θα φιλοξενεί δεκάδες ομαδικά και ατομικά σπορ μέσα σε λίγες εκατοντάδες μέτρα.»

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News