«Έπιασε»... Εμπαπέ ο Βαγιαννίδης - Βασικός υποστηρικτής του ο Αλαφούζος!

«Έπιασε»... Εμπαπέ ο Βαγιαννίδης - Βασικός υποστηρικτής του ο Αλαφούζος!

Πως ο Γιώργος Βαγιαννίδης ήταν…πανέτοιμος από καιρό να αρπάξει την ευκαιρία για να γίνει βασικός δεξιός μπακ στον Παναθηναϊκό. Γιατί άργησε ο Γιοβάνοβιτς να τον εμπιστευθεί και το μεγάλο ματς καθιέρωσής που έκανε στα Γιάννινα.

Η ιστοσελίδα sportdog.gr αναφέρει τα εξής:

«ΒΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ/1: αναμφισβήτητα ήταν ματς καθιέρωσής του στην ενδεκάδα, αυτό που έκανε στα Γιάννινα. Δεν ήταν απλά καλός, αλλά έδειξε όλες τις αρετές του που έχει και μπορεί να διακριθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Είναι ένας μοντέρνος/σύγχρονος μπακ με έκρηξη, αντοχή στην ταχύτητα, που πατάει περιοχή, καλός στο ένας με έναν.

Το σημαντικότερο δίνει μια επιπλέον οπτική και διάσταση στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού αφού πλέον δεν ανεβαίνει μόνο ο Χουανκάρ απο αριστερά.

Ειδικά στο πρώτο 45λεπτο της αναμέτρησης στους “Ζωσιμάδες”, ο Γιώργος Βαγιαννίδης έδειξε όλο το… ρεπερτόριο που έχει στον υπερθετικό βαθμό: έκανε πλαγιοκοπήσεις, ένα καλό σουτ που έπιασε ο Τσιντώτας (σε μια ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός που γενικά δεν…σουτάρει!), είχε τα ενδεδειγμένα σπασίματα της μπάλας στο πέναλτι που δεν τέλειωσαν σωστά οι συμπαίκτες του, έβγαλε σέντρα, μοίρασε ντρίμπλες.


Τα είχε όλα, είχε και διάρκεια (δηλαδή φρεσκάδα αλλά κι αντοχή), στο δεύτερο σερί πολύ καλό παιχνίδι του ως βασικός, μετά την κυπελλικη ρεβάνς στον Βόλο.

Μάλιστα, ο Έλληνας άσος έκανε συνολικά 11 χιλιόμετρα στο ματς, έβγαλε μ.ο. πιο υψηλή ταχύτητα τα 36 χιλιόμετρα (εντυπωσιακό νούμερο αν αναλογιστούμε ότι είχε γίνει θέμα όταν ο Εμπαπέ έτρεξε 38.6) και έκανε δώδεκα 60αρες κουρσες.

ΒΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ/2: αντικειμενικά στα Γιάννινα έδειξε λες και ήταν έτοιμος από καιρό να αρπάξει την ευκαιρία και να γίνει ο βασικός δεξιός μπακ του Παναθηναϊκού, στην θέση του ντεφορμέ εδώ και καιρό Κότσιρα.

Το ευτύχημα για τους πρωτοπόρους είναι πως επιτέλους το κατάλαβε/ξεκόλλησε και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Και κάτι τελευταίο: ο Κότσιρας έχει πιάσει απο πέρσι το … ταβάνι του στον Παναθηναϊκό, ο Βαγιαννίδης της μεγάλης προοπτικής δεν έχει, προς το παρόν, ταβάνι…

ΒΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ/3: τον Δεκέμβριο, όταν γραφόταν δεξιά κι αριστερά, πως πιθανότατα θα έφευγε δανεικός τον Γενάρη, προκειμένου να βάλει παιχνίδια στα πόδια του αφού ο Γιοβάνοβιτς τον… έβλεπε περισσότερο ως εξτρεμ και λιγότερο ως μπακ, η στήλη ήταν κατηγορηματική: πως ο “Βάγια” αν θα άλλαζε κάτι μεσούσης της σεζόν δεν θα ήταν ομάδα αλλά… ατζέντη / Γραφείο εκπροσώπησης!!

Ο 21χρονος μπακ χαφ δεν το κουνούσε από τον Παναθηναϊκό, ήταν αποφασισμένος να μείνει – δουλεύοντας εξτρά, όσο δεν φαντάζεται κανένας, όλο αυτό το διάστημα – και να διεκδικήσει την ευκαιρία της καθιέρωσής του. Πίστευε και πιστεύει στις δυνάμεις/ταλέντο του, όπως είναι και πολλοί αυτοί στην ομάδα, το τιμ και γενικότερα στον Οργανισμό Παναθηναϊκός που τον πιστεύουν πολύ (αναμεσά τους, από τους… κορυφαίους και ο Γιάννης Αλαφούζος).

Μένει να δούμε αν επαληθευτεί και η πρόβλεψη ενός ειδικού της πιάτσας για τον Βαγιαννίδη, που είχε πεί σε ανύποπτο χρόνο πως όταν μπεί στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού ως βασικός δεξιός μπακ δεν θα ξαναβγεί…

ΒΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ/4: έχει φτιάξει εδώ και χρόνια πολύ καλό όνομα στην διεθνή πιάτσα σκάουτς ως super talent. Ακόμη και η μεταγραφή του στην Ιντερ στα 19 του χρόνια συντήρησε αυτό τον “μύθο” γύρω από το όνομα και το ταλέντο του.

Προς τα τέλη, λοιπόν, του 2022 ήταν αρκετές οι βολιδοσκοπήσεις ή και οι προτάσεις που είχε από ομάδες του εξωτερικού, για να πήγαινε ως δανεικός για 6 μήνες ή 1,5 χρόνο.

Όπως και οι οχλήσεις που δέχεται ο ίδιος αλλά και η οικογένειά του τον τελευταίο μήνα, από διάφορα μανατζερικά Γραφεία, ελληνικά και του εξωτερικού, για να συνεργαστούν, από την στιγμή που έγινε γνωστό πως (μετά από μια 2ετία) διακόπτει, δεν θα συνεχίσει σε αυτό του Πορτογάλου Γκονσάλβες…»

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News