Ενδεκάδα με Λαμία: Οι δύο φορ που θέλει ο Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός: Βρήκε διάταξη για τα.... ταμπούρια ο Γιοβάνοβιτς

Παρότι κανείς σήμερα στο Κορωπί δεν είναι σε φόρμα (εκτός του Μπερνάρ) μήπως να βλέπαμε κόντρα στη Λαμία σύστημα με δύο επιθετικούς ώστε ο Βραζιλιάνος να έχει περισσότερες επιλογές πάσας στα αντίπαλα καρέ;

Οι πράσινοι δεν είναι ότι έχουν τους εκπληκτικούς επιθετικούς, όμως οι Σποράρ- Ιωαννίδης είναι hard-working παίκτες.

Επίσης στο Αγρίνιο και με τον Ατρόμητο στα λίγα λεπτά που έπαιξαν μαζί δεν ήταν κακοί, οι αντίπαλοι…μαζεύτηκαν και ο Έλληνας βρήκε την ευκαιρία να βάλει τα γκολάκια του αφού η παρουσία άλλου στράικερ άφησε κενά μέτρα.

Η καλή δουλειά που βγάζουν στο γήπεδο είναι πλεονέκτημα ειδικά όταν η ομάδα βρίσκεται ψηλά.

Παίζοντας με δύο επιθετικούς και με δεκάρι είναι δύσκολο για τους αντιπάλους να βρουν ποιος μαρκάρει ποιον και συχνά χάνουν τις θέσεις τους.

Τα συστήματα με τους δύο φορ έχουν έρθει στη μόδα τα τελευταία χρόνια και ο Ιβάν ψάχνεται για παίκτη να βάλει δίπλα στον Σποράρ, έστω κι αν ακόμα δεν το τολμά από την αρχή των παιχνιδιών.

Μήπως θα έπρεπε όμως;

Δημήτρης Στρατής

Οι συνθήκες…ουρλιάζουν για δοκιμές!

Το να παίζεις πάντα ζώνη στην άμυνα ίσως σου προκαλέσει πονοκέφαλο αν τύχει να απουσιάσει ή ντεφορμαριστεί κάποιος από τις κολώνες σου στα μετόπισθεν.

Βλέπουμε τι γίνεται τόσο καιρό χωρίς τον Μάγκνουσον (που δεν μας έχει βγει και…Χένρικσεν εδώ που τα λέμε) ή όταν απουσιάζει ο Σένκεφελντ.

Μπορεί στο ξεκίνημα της σεζόν να τα πήγε μια χαρά το ντουέτο Πούγγουρα-Σάρλια αλλά σε δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια και ντέρμπι με αυτούς στο τερέν οι περισσότεροι νιώθουν ανασφάλεια, κακά τα ψέματα.

Το θέμα είναι πως ο Ιβάν δύσκολα εγκαταλείπει το 4-3-3 που σαν σύστημα δεν είναι ασφαλές αμυντικά, μιας κι αφήνει χώρους.

Αφήστε που κι επιθετικά με την διάταξη που γουστάρει ο κόουτς δεν υπάρχει ξεκάθαρος ρόλος για τον Βέρμπιτς και δεν έχει βοήθειες ούτε ο Σποράρ που πρέπει να παίξει μόνος στο 9.

Το να ζητήσεις από τον Μπέντζι να παίξει άμυνα και να προσπαθήσει να μαζέψεις το επιθετικό παιχνίδι του φέρνοντάς στον στα πλάγια (κι όχι κοντά στα αντίπαλα καρέ), είναι πράγματα τα οποία δύσκολα γίνονται.

Ακόμα και αν ο παίκτης αποφασίσει να συνδράμει ανασταλτικά τον Χουάνκαρ ή τον Πούχατς θα χρειαστεί να περάσουν μήνες για να συνηθίσει τον ρόλο και βλέπουμε ότι από το Νοέμβρη ήδη η εξέδρα δυσφορεί που ο παίκτης δεν αποδίδει.

Εδώ το κάνει για τον Αντράζ που έχει προσφέρει τόσους βαθμούς κι ο άνθρωπος περνά μια φυσιολογική κάμψη.

Το θέμα είναι να καλύπτεις τους παίκτες που δεν είναι στα καλύτερά τους μέσα από ομαδική προσπάθεια.

Το ηθικό της ομάδας μπορεί να επηρεαστεί από σερί προβληματικά ματς και κατά συνέπεια θα φανεί στα αποτελέσματα.

Όμως βλέπουμε πως ο Γιοβάνοβιτς είναι προπονητής που βάζει το σύστημα πάνω από τα πρόσωπα.

Ακόμα κι όταν οι συνθήκες φωνάζουν πως πρέπει να δοκιμάσει κι άλλα πράγματα.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News