Η δυναμική "τετράδα" και το επιθετικό "κλειδί"

Η δυναμική "τετράδα" και το επιθετικό "κλειδί"

Επιστροφή στην …τακτική στην απογευματινή προπόνηση του Παναθηναϊκού, αφού ο Αντρέα Στραματσόνι αφιέρωσε αρκετή ώρα πάνω στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του στο 4-2-3-1 που έχει επιλέξει τελευταία.

Ο Ιταλός τεχνικός δούλεψε με τους παίκτες του σε αρκετούς τρόπους επίθεσης, τόσο από τον άξονα, όσο και από τα άκρα, ενώ σημαντικό ρόλο – σύμφωνα με τον τεχνικό του Παναθηναϊκού έχει η …δυναμική τετράδα των δύο στόπερ και των δύο αμυντικών μέσων.

[ads2]

Ο Στραματσόνι παρέταξε την ομάδα του με αντίπαλους μεσοαμυντικούς που μάρκαραν στο μισό γήπεδο, ζητούσε από τους δύο μπακ να μένουν ψηλά ( “ανεβείτε όσο περισσότερο μπορείτε και εμπιστευτείτε την τετράδα του άξονα”) και η μπάλα έπρεπε από την άμυνα να φτάσει στην επίθεση με τις λιγότερες δυνατές πάσες ( και με τη “μια) μεταξύ του αμυντικού χαφ, του μπακ, του εξτρέμ (έπρεπε να συγκλίνει προς τον άξονα), του επιθετικού και του “κρυφού” κυνηγού που όφειλε να κινηθεί παράλληλα και να τελειώσει τη φάση.

Η επιθυμία του τεχνικού των Πράσινων είναι ξεκάθαρη, αφού ο Ιταλός προπονητής πιστεύει ότι το μεσοαμυντικό “τετράγωνο” (στόπερ και αμυντικά χαφ) πρέπει να αρχίσει το “χτίσιμο” της επίθεσης, θέλει ενεργή συμμετοχή των κεντρικών χαφ στα τελειώματα των φάσεων, ενώ θεωρεί ότι ο στράικερ (στη συγκεκριμένη περίπτωση Μπεργκ και Κλωναρίδης έπαιξαν εναλλάξ στην κορυφή) έχει ρόλο – κλειδί στην ανάπτυξη.

Στην άσκηση συμμετείχε τόσο ο νεοαποκτηθείς Νούνο Ρέις ως στόπερ, όσο και ο Κριστιάν Λεντέσμα στη …γνωστή θέση του αμυντικό χαφ.

novasports.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News