«Δεν ξέρω γιατί έφυγα από τον Παναθηναϊκό - Υπομονή στους νέους»

Ανακοινώθηκε το «διαζύγιο» με Βάθκεθ!

Ο Χαβιέρ Βάθκεθ που είχε το «τιμόνι» στον Παναθηναϊκό Β’ την περασμένη χρονιά στην Super League 2 μίλησε στην Mikriliga για τα όσα βίωσε στην Ελλάδα.

Ήταν 18 Ιανουαρίου όταν ο Παναθηναϊκός Β ανακοίνωσε την πρόσληψη του Χαβιέρ Βάθκεθ, ξαφνιάζοντας άπαντες καθώς ήταν ένα όνομα που κανείς δεν περίμενε.

Ο Ισπανός τεχνικός που ήρθε στην Ελλάδα έχοντας στο βιογραφικό του την παρουσία του στον πάγκο της Κ18 της Ρεάλ Μαδρίτης μίλησε στην Mikriliga.com για όσα έζησε στον Παναθηναϊκό Β, το «διαζύγιο» του με τους «πράσινους» και πολλά άλλα.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Πως βίωσες την πορεία σου στον Παναθηναϊκό;

Ήταν καταπληκτικό όλο αυτό που έζησα στον Παναθηναϊκό, έχω απολαύσει πολύ κάθε μέρα που έκανα αυτό που αγαπώ, ήμουν πολύ άνετα στην Ελλάδα και στο κλαμπ. Ήμουν πολύ χαρούμενος εκεί, οπότε ευχαριστώ πολύ τον Παναθηναϊκό που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτούς τους μήνες στη ζωή μου. Ήταν πολύ ιδιαίτεροι.

Πως σου φάνηκε η Super League 2;

Ήταν πολύ περίεργο να παίζεις τόσους αγώνες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, με πολύ έμπειρους παίκτες, πολύ αθλητικούς και κάθε αγώνας ήταν μια μάχη! Τα αποτελέσματα ήταν εντελώς άδικα, αξίζαμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα, δημιουργούσαμε πολλές ευκαιρίες σε κάθε αγώνα και ήμασταν καλύτεροι από τους αντιπάλους μας, αλλά δεν καταφέραμε να μετατρέψουμε τις ευκαιρίες μας. Αυτό ήταν το βασικό μας πρόβλημα.

Γιατί έφυγες από τον Παναθηναϊκό;

Δεν ξέρω τον λόγο, αλλά ο σύλλογος το αποφάσισε και το αποδέχομαι. Είμαι πολύ ήσυχος με τη δουλειά μου εκεί, έδινα πάνω από το 100% μου κάθε μέρα, μαθαίνω ελληνικά, αγγλικά, δουλεύω καθημερινά πολύ χωρίς να κοιμάμαι. Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό και προσπάθησα να κάνω τα πάντα όσο καλύτερα μπορούσα και να συμπεριφέρομαι σε όλους ευγενικά, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο και αυτά τα πράγματα μπορούν να συμβούν. Κάθε στιγμή ήταν τέλεια γιατί κάθε φορά έμαθα πολλά, έτσι θα θυμάμαι κάθε στιγμή που έχω περάσει από εκεί στον Παναθηναϊκό για το υπόλοιπο της ζωής μου.

Πως κρίνεις το νέο αίμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

Νομίζω ότι υπάρχουν μερικοί πολύ ενδιαφέροντες παίκτες, αλλά κατά τη γνώμη μου οι σύλλογοι πρέπει να τους δώσουν υπομονή και καλή προετοιμασία για να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν καλύτερα τις δεξιότητές τους.

Ποια ομάδα πιστεύεις θα κάνει πορεία ανόδου τη νέα χρονιά στην SL2;

Υπάρχουν κάποιοι σύλλογοι με μεγάλα μπάτζετ που μπορούν να ανέβουν στη Super League 1.

Τέλος, ποιοι είναι οι μελλοντικοί σου στόχοι;

Τώρα περιμένω ένα νέο project στη ζωή μου για να συνεχίσω την καριέρα μου, αν δεν έχω ένα νέο project θα χρησιμοποιήσω αυτόν τον χρόνο για να βελτιώσω τις δεξιότητές μου και να δω διαφορετικές ομάδες. Αυτό θα γίνει για να μάθω όσο περισσότερα μπορώ και να προετοιμάζομαι για όσα θα μου δώσει η ζωή στο μέλλον. Αυτό είναι το όνειρό μου και θα παλεύω κάθε μέρα προσπαθώντας να είμαι ο καλύτερός ανεξάρτητα από τις περιστάσεις.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News