Αυτό το ρεκόρ είναι δικό του!

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός κανάλι: Τι κανάλι και η ώρα μετάδοσης 7-6-2020

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ με 2-0, ενώ παράλληλα υπερασπίστηκε ένα ρεκόρ που του ανήκει.

Κρατώντας τους Θεσσαλονικείς στο μηδέν, οι «πράσινοι» διαφύλαξαν το ρεκόρ συνεχών αγώνων με τουλάχιστον ένα γκολ στο πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός είχε ένα σερί 57 τέτοιων ματς από τον Μάρτιο του 1963 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1965, όταν σταμάτησε σε ένα 0-0 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Το σερί του ΠΑΟΚ σταμάτησε στα 56 ματς. Είχε αρχίσει στις 31 Μαρτίου του 2018, δηλαδή μετά το ματς που έχασε στα χαρτιά με την ΑΕΚ. Το προηγούμενο ματς του ΠΑΟΚ που δεν σκόραρε και το οποίο άρχισε και τελείωσε κανονικά ήταν η ήττα με 1-0 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στις 5 Νοεμβρίου του 2017.

Ο Παναθηναϊκός έχει αφετηρία της αγωνιστικής του ανόδου την αμυντική λειτουργία του. Το «τριφύλλι» έχει κρατήσει απαραβίαστη την εστία του στα πέντε τελευταία ματς πρωταθλήματος μετρώντας 466 λεπτά χωρίς να δεχτεί γκολ. Ο τελευταίος που κούνησε τα δίχτυα του Διούδη ήταν ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο 74ο λεπτό του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Οι «πράσινοι» έχουν να δουν πέντε σερί ματς πρωταθλήματος με μηδέν παθητικό από τα playoffs της περιόδου 2014/15. Τότε οι «πράσινοι» δεν είχαν δεχτεί κανένα γκολ στα πέντε πρώτα από τα έξι αυτά παιχνίδια με Αστέρα (0-4, 0-0), Ατρόμητο (2-0) και ΠΑΟΚ (0-1, 2-0) μέχρι να χάσουν την τελευταία αγωνιστική στο Περιστέρι (2-0).

Ταυτόχρονα, ο Παναθηναϊκός έφτασε τις πέντε σερί νίκες στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά την εκκίνηση της περασμένης περιόδου, όταν είχε νικήσει κατά σειρά την Ξάνθη (0-1), τη Λαμία (3-1), την ΑΕΛ (1-3), τον Λεβαδειακό (3-0) και τον ΠΑΣ Γιάννινα (2-1), μέχρι να έρθει ισόπαλος με τον Αστέρα στην Τρίπολη (1-1) στην έκτη αγωνιστική.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News