Αντωνιάδης: «Ο Παναθηναϊκός είναι όλη μου η ζωή» - «Κορυφαία στιγμή το Γουέμπλεϊ»

Αντώνης Αντωνιάδης για τον Διακογιάννη: «Τον αγαπήσαμε και θα τον αγαπάμε ακόμα και μετά τον θάνατο του»

Με αφορμή τα 115ά γενέθλια του Παναθηναϊκού, ο Αντώνης Αντωνιάδης μίλησε για το τι έζησε στο Σύλλογο αλλά και για το μέλλον της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε στο sdna:

– Για το τι σημαίνει ο Παναθηναϊκός για τον ίδιο:

Κάθε Κυριακή είμαστε δίπλα του στο γήπεδο κι ασχολούμαστε κάθε μέρα μαζί του. Τι θα γίνει με το γήπεδο, τις μεταγραφές, την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, γιατί εκτροχιαστήκαμε από την πρώτη θέση.

Είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μου. Η ποδοσφαιρική καριέρα μου συνδέθηκε και ταυτίστηκε με τον Παναθηναϊκό».

Για την κορυφαία στιγμή που έζησε ως παίκτης του Παναθηναϊκού:

Φυσικά δεν μπορώ να ξεχάσω πως υπήρξα και πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης εκείνη τη σεζόν, κάτι που έχει συμβεί μόνο μία φορά με Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Εκτός από το Γουέμπλεϊ τεράστια στιγμή ήταν και η συμμετοχή στο Διηπειρωτικό Κύπελλο».

Για το πιο σπουδαίο γκολ που πετύχατε με το «τριφύλλι»:

«Στο Γκούντισον Παρκ κόντρα στην Έβερτον. Οι Άγγλοι μας έπαιζαν μονότερμα κι όμως εμείς με δικό μου γκολ καταφέραμε να προηγηθούμε.

Με το που η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα συμπληρώθηκε ένα ντόμινο απίστευτων συμπτώσεων, αφού στις 9 Μαρτίου, το Νο.9 του Παναθηναϊκού, με το 9ο γκολ της καριέρας του στη διοργάνωση, 9 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, με το ρολόι του γηπέδου να δείχνει 9 το βράδυ ακριβώς!

Στις ελληνικές διοργανώσεις θυμάμαι περισσότερο ένα γκολ που είχα πετύχει με μονοκόματο σουτ κόντρα στον Πανιώνιο στη Λεωφόρο.

Η μπάλα χτύπησε στο πίσω σίδερο μέσα από τα δίχτυα και επέστρεψε στο γήπεδο. Τότε δεν υπήρχε VAR και καταλάβαμε πως ήταν γκολ από τις φωνές που έριξε ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου (Κάκαρης) στους αμυντικούς του».

– Για την πιο στενάχωρη στιγμή που έζησε στον Παναθηναϊκό:

«Όταν χάσαμε από τον Άγιαξ στο Γουέμπλεϊ, παρότι τότε υπήρχαν και ψήγματα χαράς λόγω της συμμετοχής μας στον τελικό.

Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να σηκώσουμε το τρόπαιο και όταν έληξε ο τελικός στεναχωρηθήκαμε πολύ.

Μεγάλη πικρία ένιωσα όταν έπειτα από προσωπική διαμάχη παραγόντων εγώ και ο Δομάζος οδηγηθήκαμε στην έξοδο και φύγαμε από τον Παναθηναϊκό».

– Για το μέλλον του Παναθηναϊκού:

«Το μέλλον του συλλόγου θα αρχίσει να προδιαγράφεται και να μπαίνει σε νέα τροχιά, μετά την είσοδό του στο νέο γήπεδο. Όποια διοίκηση κι βρίσκεται τότε στην ομάδα θα είναι υποχρεωμένοι να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και για την Ευρώπη»

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News