Αντίπαλος τους (μόνο) ο χρόνος!

Αντίπαλος τους (μόνο) ο χρόνος!

Είχαμε προαναγγείλει πως ο Παναθηναϊκός μετά την εικόνα που παρουσίασε τον Γενάρη θα προχωρούσε σ’ ένα ουσιαστικό λίφτινγκ.

Όπως και έκανε καθώς λίγο μετά τα μέσα του Φλεβάρη οι «πράσινοι» δεν έχουν αλλαγές στο ρόστερ τους αλλά προσθήκες! Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έχει πλέον στα χέρια πολλά υλικά διαφορετικού αγωνιστικού τύπου προκειμένου να δουλέψει και να διορθώσει τις αδυναμίες που έβγαζε η ομάδα.

[ads2]

Ο Μαρκέζ Χέινς, ο Έλιοτ Γουίλιαμς και ο Βίνσεντ Χάντερ αλλάζουν το επίπεδο αθλητικότητας του συνόλου. Ο καθένας στη θέση του μπορεί να δώσει μεγάλη ενέργεια, απειλή και πίεση στον αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός αποκτά μεγαλύτερη ευχέρεια στο 1 vs 1 και παύει να είναι προβλέψιμος.

Τα …μπαλώματα που έγιναν στο ρόστερ είναι ….καλοκαιρινά ενώ η παραμονή των Πάβλοβιτς και Κούζμιτς βοηθούν στο να μην ταραχτεί η συνοχή της ομάδας στα μέσα της διαδρομής. Αμφότεροι θα παίζουν μόνο στην Ευρωλίγκα έχοντας αποδεχτεί απόλυτα τον ρόλο τους. Ο πρώτος με την ποιότητα του μπορεί να παίξει και να βοηθήσει σε μεγάλα ματς έχοντας αποφορτιστεί από την πίεση που φάνηκε να μην αντέχει, ενώ για τον δεύτερο κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το αν μπορεί να βοηθήσει έστω και λίγο. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα ακόμη κορμί στο ζωγραφιστό. Μέχρι εκεί.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε τι μπορεί να δώσει ο κάθε ένας από τους τρεις νεοφερμένους στον Τζόρτζεβιτς. Ο Χέινς παίρνει βάρος από τον Καλάθη και τον Διαμαντίδη στο κατέβασμα, πιέζει στη μπάλα και μπορεί να ξεκολλήσει την ομάδα με το καλό του τρίποντο και την ταχύτητα του.

Ο Γουίλιαμς είναι ένα επίπεδο πάνω σε ταλέντο και ταχύτητα. Οξυδερκής μπορεί να παίξει σε τρεις θέσεις της περιφέρειας. Έχει πολύ καλό χειρισμό της μπάλας, μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα και εξαιρετική πάσα και διάβασμα του παιχνιδιού. Είναι παίκτης που έχει όλα τα φόντα να κάνει μεγαλύτερη καριέρα στην Ευρώπη παρά στο ΝΒΑ. Παράλληλα, η προσαρμοστικότητα του είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα καθώς αντιλαμβάνεται πολλές λεπτομέρειες του παιχνιδιού ακόμη και στοιχεία που δεν δούλευε πολύ στις ΗΠΑ (άμυνα ζώνης για παράδειγμα).

Ο Χάντερ είναι ένας ρούκι με πλούσια αθλητικά προσόντα. Αλτικός, γρήγορος με άνοιγμα χεριών 211 εκατοστά! Με Διαμαντίδη και Καλάθη μπορεί να αξιοποιηθεί περισσότερο απ’ όσο φαντάζεται και ο ίδιος μετά από πικ εν ρολ και σε φάσεις πάνω από τη στεφάνη. Στην άμυνα θα του ζητηθεί να παίξει αλλαγές και για το επίπεδο της προσαρμογής του θα μιλήσουμε αφού τον δούμε. Το πρόβλημα του Χάντερ είναι η απειρία του και αυτό είναι ξεκάθαρο. Από την άλλη, ο Σάλε έχει συλλέξει πάρα πολλές πληροφορίες για τον τρόπο που δουλεύει και τον χαρακτήρα του ενώ αυτά που θα του ζητήσει είναι συγκεκριμένα. Αν τα κάνει τότε θα βοηθήσει το «τριφύλλι» στους τομείς που πονά μέσα στη ρακέτα.

Το ρόστερ πλέον είναι υπερπλήρες ωστόσο ο χρόνος δεν είναι με το μέρος του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Θα πρέπει να τον …νικήσει και να καταφέρει να προσαρμόσει γρήγορα τους νέους παίκτες, εάν το καταφέρει ο Παναθηναϊκός δεν έχει εύκολα ταβάνι. Σαφώς και δεν είναι εύκολο, ωστόσο, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για τον σύλλογο που μεσούσης της περιόδου προχώρησε σε τρεις πολύ σημαντικές προσθήκες αποδεικνύοντας πως η λέξη λευκή πετσέτα δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του. Πλέον, οι «πράσινοι» προλαβαίνουν να κυνηγήσουν τα όνειρα τους με πολύ πιο ουσιαστικές ελπίδες.

onsports.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News