Το... άλλο 4-4-2 και οι 6 στους 11 που άλλαξαν!

Το... άλλο 4-4-2 και οι 6 στους 11 που άλλαξαν!

Ο Αντρέα Στραματσόνι από το 4-4-2 σε ευθεία άρχισε στο πρώτο του παιχνίδι στον Παναθηναϊκό κόντρα στον Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο, στη συνέχεια δοκίμασε και το 4-3-3 και το 4-2-3-1 και το 4-4-1-1 και το 4-4-2 σε ρόμβο και φαίνεται ότι και πάλι καταλήγει από εκεί που άρχισε . Στο 4-4-2 σε ευθεία.

Η διαφορά είναι, ότι στο ξεκίνημα της παρουσίας του στον πάγκο του Παναθηναϊκού ο Στραματσόνι δεν είχε τους παίκτες για να παίξει αυτό το 4-4-2 σε ευθεία και εννοούμε κυρίως τα άκρα, όπου τώρα έχει πληθώρα λύσεων ενώ στο πρώτο παιχνίδι με τον Ηρακλή, όπου ο Ιταλός κάθησε στον πάγκο(με τον Ολυμπιακό δεν έγινε) στα άκρα έπαιξαν δύο παίκτες του άξονα.

[ads2]

Ο Αντζαγκούν και ο Αμπέντ. Ας θυμηθούμε την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού με τον Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη με 4-4-2 σε ευθεία: Ο Στιλ κάτω από τα δοκάρια, ο Πράνιτς αριστερό μπακ, ο Τριανταφυλλόπουλος δεξί μπακ, οι Σάντσεθ, Ταυλαρίδης στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Εσιέν, Ζέκα, αριστερό χαφ ο Αντζαγκούν, δεξί χαφ ο Αμπέντ και επιθετικό δίδυμο ο Μπέργκ με τον Καρέλη.

Ο Στραματσόνι επιστρέφει από ότι φαίνεται σε αυτό το 4-4-2 σε ευθεία, διότι πλέον αντί του Καρέλη έχει τον Λέτο, που μπορεί να παίξει δίπλα στον Μπέργκ. Οπότε από την στιγμή, που έχει αποφασίσει να παίξει με δύο επιθετικούς είτε το 4-4-2 σε ρόμβο θα επιλέξει, είτε το 4-4-2 σε ευθεία. Αν παίξει με ρόμβο δεν μπορεί να αξιοποιήσει τους καλούς ακραίους, που έχει , αν παίξει με το 4-4-2 σε ευθεία δεν μπορεί να αξιοποιήσει τόσο πολύ τον Βιγιαφάνιες που είναι κυρίως παίκτης άξονα και λιγότερο για τα άκρα. Επιλέγει το 4-4-2 σε ευθεία, για να εκμεταλλευτεί την εκρηκτικότητα και την δυνατότητα για γκολ από τον Μπουμάλ, τον Βλαχοδήμο, τον Καλτσά, τον Εβατζελίστα, τον Βιγιαφάνιες. Και έχει δύο παίκτες στον άξονα εκ των οποίων ο ένας είναι ο Ζέκα και ο άλλος ένας από τους Αμπέντ(κυρίως), Λουντ, Λαγό, Εσιέν, Κουτρουμπή(κατά περίσταση). Στο φιλικό με τον Πανιώνιο έβαλε εκεί και τον Εβαντζελίστα. Φυσικά στα δύο από τα τρία παιχνίδια πρωταθλήματος, που απομένουν για την κανονική διάρκεια δεν θα παίξει ο τιμωρημένος Μπέργκ, αλλά εκεί μπορεί να βάλει ο Ιταλός τον Πέτριτς, τον Μαμούτε η τον Κλωναρίδη (για δεύτερο φορ τον υπολογίζει περισσότερο ο Ιταλός).

Πάντως αν ρίξει κανείς και μία ματιά στην πρώτη ενδεκάδα σε παιχνίδι, που έγινε από τον Στραματσόνι στον Παναθηναϊκό θα διαπιστώσει και τις αλλαγές σε πρόσωπα. Οι Τριανταφυλλόπουλος, Αντζαγκούν, Καρέλης έχουν αποχωρήσει, οι Εσιέν, Σάντσεθ, Ταυλαρίδης έχουν χάσει για διαφόρους λόγους την θέση τους στην ενδεκάδα και οι μόνοι σταθεροί είναι οι Στιλ, Πράνιτς, Ζέκα, Μπέργκ και ο Αμπεντ πότε παίζει πότε όχι. Είναι φανερό , ότι κατά τα 6/11 ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει σε πρόσωπα στην ενδεκάδα, όπως και είναι φανερό, ότι αυτό το 4-4-2 σε ευθεία ταιριάζει στο σημερινό ρόστερ του Παναθηναϊκού, που έχει πολλούς ακραίους.

gazzetta.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News