Άλλη μία μέρα-ορόσημο για τον Διαμαντίδη

Άλλη μία μέρα-ορόσημο για τον Διαμαντίδη

Άλλη μία μέρα-ορόσημο στην σπουδαία καριέρα του, ήταν η σημερινή για τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ανέβηκε στη δεύτερη θέση των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Έφτασε τις 511 και ξεπέρασε τον Νίκο Μπουντούρη.

Ο πρώτος της λίστας Νίκος Χατζής όμως δεν νιώθει να «απειλείται» τουλάχιστον όχι από τον «3D» αφού αποχώρησε από τα παρκέ με 554 συμμετοχές στην κατηγορία και ο άσος των «πράσινων» έχει ανακοινώσει την απόφαση του να αποσυρθεί από τα παρκέ στο τέλος της περιόδου.

[ads2]

Αυτός που ακολουθεί από τους εν ενεργεία είναι ο Βασίλης Σπανούλης που όμως θα χρειαστεί τουλάχιστον τέσσερις ακόμη «γεμάτες» σεζόν για φτάσει τον Χατζή αφού έχει 413 συμμετοχές με τη χθεσινή κόντρα στην Καβάλα.

 

Άλλη μία μέρα-ορόσημο για τον Διαμαντίδη

 

Ο Καλάθης πέρασε τον Γκάλη

 

Ξεχωριστό επίτευγμα προέκυψε μέσα από το σημερινό παιχνίδι και για τον Νικ Καλάθη. Ο διεθνής γκαρντ με τις έξι ασίστ που είχε κόντρα στο Λαύριο, έφτασε τις 406 με τον Παναθηναϊκό και μπήκε στην πρώτη πεντάδα των κορυφαίων πασέρ στην ιστορία των «πράσινων» στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ο Καλάθης προσπέρασε τον Νίκο Γκάλη που με τη φανέλα του Παναθηναϊκού είχε 402 ασίστ.

 

*Στη 16η θέση των παικτών με τα περισσότερα αμυντικά ριμπάουντ στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος ανέβηκε ο Αντώνης Φώτσης. Είχε τέσσερα σήμερα, έφτασε τα 944 και ξεπέρασε τον Αντώνη Ασημακόπουλο (943).

 

Άλλη μία μέρα-ορόσημο για τον Διαμαντίδη

 

Ρεκόρ καριέρας για δύο

 

*Ένα άστοχο δίποντο απέτρεψε τον Γιώργο Παπαγιάννη από την ισοφάριση της κορυφαίας φετινής επίδοσης ευστοχίας στα δίποντα. Είχε 8/9 ενώ το ρεκόρ περιόδου μοιράζονται Μαργαρίτης και Καββαδάς από τη 10η και τη 12η αγωνιστική αντίστοιχα όταν είχαν 9/9. Ωστόσο ο νεαρός σέντερ με αυτά τα οχτώ δίποντα έφτασε τους 16 πόντους για να σημειώσει ρεκόρ καριέρας καθώς το προηγούμενο ήταν εκείνο του αγώνα με την Καβάλα στον πρώτο γύρο όταν σημείωσε 15.

 

*Ρεκόρ καριέρας αποτελούν για τον Βλάντο Γιάνκοβιτς οι επτά ασίστ που μοίρασε σήμερα. Ο διεθνής φόργουορντ είχε από έξι στο παιχνίδι του Πανιωνίου με τον Ηλυσιακό στα Ιλίσια της σεζόν 2012-13 και δύο φορές στην περσινή περίοδο με τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Κολοσσό H Hotels και τα Τρίκαλα BC Aries.

 

*Έχοντας 2/3 τρίποντα, ο Λευτέρης Μποχωρίδης ξεπέρασε τα 50 εύστοχα στην κατηγορία. Έχει 51/148 (34,45%).

 

Άλλη μία μέρα-ορόσημο για τον Διαμαντίδη

 

Σε ομαδικό επίπεδο…

 

*Ρεκόρ περιόδου αποτελούν για τους «πράσινους» οι 12/13 βολές (92,3%). Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση τους ήταν εκείνη που είχαν στο εντός έδρας παιχνίδι με την Καβάλα (22/24 και 91,66%)

 

*Ο Παναθηναϊκός είχε εντυπωσιακή αποτελεσματικότητα από μέση και κοντινή απόσταση με 32/47 δίποντα. Έμεινε ένα εύστοχο δίποντο μακριά από την κορυφαία επίδοση της φετινής Basket League ΣΚΡΑΤΣ που είναι δική του αφού είχε 33 στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο στον πρώτο γύρο.

 

*Εκείνο που αποτελεί ρεκόρ περιόδου είναι το ποσοστό στα δίποντα που είχε ο Παναθηναϊκός σουτάροντας με 68,08%. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Carna στο οποίο είχε 25/37 δίποντα (67,56%).

 

*Εντυπωσιακή ήταν η επίδοση των 29 ασίστ αλλά κορυφαία παραμένει εκείνη που είχε ο Παναθηναϊκός στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels (34).

 

*Οι 56 πόντοι που δέχτηκε σήμερα η ομάδα του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς συνιστούν τη δεύτερη καλύτερη εντός έδρας επίδοση της φέτος. Είχε παθητικό 54 πόντων κόντρα στην Καβάλα.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News