Ακροβολισμένος πυροβολεί στην …καρδιά!

Ακροβολισμένος πυροβολεί στην …καρδιά!

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει για τα «δολοφονικά» χτυπήματα απόλυτης ακριβείας του Παναθηναϊκού που σαρώνει την αγορά μετά και την απόκτηση Μπουρούση

Θα ξεκινήσουμε λίγο ανάποδα σήμερα. Ειλικρινά δεν ξέρω αν περίμενα ποτέ πως ο Γιάννης Μπουρούσης θα φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Δεν μπορούσα να το φανταστώ τα προηγούμενα χρόνια αν και έβλεπα πως ο διεθνής σέντερ είναι μακράν το καλύτερο πεντάρι της Ευρώπης.

[ads2]

Στις αναμετρήσεις με τη Λαμποράλ και σε φάσεις που δεν βγήκαν ιδιαίτερα στο γυαλί αποδείχθηκε πως ο Γιάννης Μπουρούσης έχει αλλάξει. Η’ μάλλον για να είμαστε δίκαιοι έχει ωριμάσει. Η’ αν το θέλετε και αλλιώς ήταν η πρώτη φορά που μπήκαμε στη διαδικασία να δούμε την περίπτωση από μια άλλη οπτική γωνία. Η συμπεριφορά του ήταν άψογη παρότι η ομάδα του έστηνε πάρτι απέναντι στον Παναθηναϊκό και εκείνος την οδηγούσε στη μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της (δεν θα περίμεναν ποτέ οι Βάσκοι να περάσουν με σκούπα τους πράσινους).

Βάζοντας, λοιπόν, κάτω τα δεδομένα έχουμε και λέμε. Ο Παναθηναϊκός πάσχει από πρωτοκλασάτους Έλληνες παίκτες (είναι λίγοι ποσοτικά) και πρέπει πάση θυσία να επιστρέψει στην κορυφή. Άρα, αγωνιστικά ο Γιάννης Μπουρούσης θα έπρεπε ν’ αποτελέσει τον νούμερο «1» στόχο της αγοράς. Οι «δέκα μέρες» ήταν ένα τόσο ανυπέρβλητο εμπόδιο για να μπει φραγμός σε αυτή την κίνηση;

Όχι, γιατί εδώ που φτάσαμε και ζυγίζοντας τα πράγματα απ’ όλες τις πλευρές πρέπει όλοι να κοιτάξουμε το καλύτερο δυνατό. Ήρθε η στιγμή σε κάποια πράγματα να βάλουμε νερό στο κρασί μας και να δούμε πως στο τέλος της επόμενης χρονιάς θα χαμογελάσουμε και θα επιστρέψουμε στην κορυφή. Αυτή μοιάζει η πιο ρεαλιστική και ώριμη προσέγγιση.

Έχοντας τη δυνατότητα της μισής πληροφορίας παραπάνω (όπως όλοι οι ρεπόρτερ) διακρίναμε ένα απίστευτο κίνητρο του Μπουρούση να παίξει στον Παναθηναϊκό. Το μισό από αυτό να βγει στο παρκέ τότε θα έχουμε μεγάλα …γέλια καθώς θα φτάνουν οι ώρες των μαχών με τους «ερυθρόλευκους». Και μόνο αυτή η τρέλα του ίσως και να είναι αρκετή. Αν και ούτε αυτός ήταν ο βασικός λόγος της μεταγραφής του.

Ο λόγος ήταν ξεκάθαρος. Ο Παναθηναϊκός τα έβαλε κάτω μετά την περσινή αποτυχία και παρά τις μεγάλες δυσκολίες έθεσε κάποιους στόχους που στην αρχή φάνηκαν τρελοί ίσως και ουτοπικοί. Να πάρει τους καλύτερους ελεύθερους παίκτες της αγοράς στις θέσεις που πονούσε η ομάδα.

Στο κομμάτι του αθλητικού ψηλού ο Κρις Σίνγκλεντον βρέθηκε στην κορυφή της λίστας πολλών κορυφαίων συλλόγων (π.χ. Μακάμπι) καθώς πέρσι συνέβαλλε τα μέγιστα για τη ξέφρενη πορεία της Λοκομοτίβ Κουμπάν. Πολλοί θεώρησαν πως οι «πράσινοι» έχουν εγκαταλείψει τη μάχη της απόκτησης του καθώς οι μέρες περνούσαν. Έλα, όμως, που εκεί στην …ταράτσα των γραφείων υπάρχουν τύποι σε ρόλο ελεύθερων σκοπευτών. Έλα, που ο Παναθηναϊκός δεν εγκατέλειψε ούτε για μια στιγμή τους στόχους του κόντρα σε όλους και σε όλα.

Τα ίδια και με τον Μάικ Τζέιμς. Μπαρτσελόνα, Γαλατά, Ολυμπιακός, ΝΒΑ ήθελαν τον πρώην άσο των Βάσκων στην ομάδα τους. Ο Παναθηναϊκός τον μάρκαρε για έναν μήνα και την κατάλληλη στιγμή πάτησε ξανά τη σκανδάλη. Στο ΟΑΚΑ και αυτός!

Τα ίδια και με τον Μπουρούση. Είναι ο καλύτερος σέντερ στην Ευρώπη; Είναι, κατά γενική ομολογία. Εκεί, που όλα έδειχναν πως ο διεθνής αθλητής θα μετακομίσει στον φανταχτερό κόσμο του ΝΒΑ και η υπόθεση του βάλτωνε ο Παναθηναϊκός πάτησε εκ νέου τη σκανδάλη και τον έντυσε στα πράσινα!

Τρεις από τις πιο ηχηρές μεταγραφές, αν όχι οι πιο ηχηρές της Ευρώπης, έχουν γίνει από τον Παναθηναϊκό. Τρεις παίκτες που οδήγησαν τις ομάδες τους στο final 4 (αν και αουτσάιντερ) μετακόμισαν στο ΟΑΚΑ. Οι δύο μάλιστα (Τζέιμς, Μπουρούσης) αποτέλεσαν φονικό δίδυμο στη Λαμποράλ.

Ο σχεδιασμός του φετινού καλοκαιριού μοιάζει να είναι υποδειγματικός ως προς τη σύλληψη και την εκτέλεση του. Χωρίς πολλά λόγια και με πράξεις που αλλάζουν επίπεδο τον Παναθηναϊκό. Και ακόμη δεν τελείωσε τίποτε!

ΥΓ: Όπως είπαμε και μετά τις ανακοινώσεις Σίνγκλεντον, Τζέιμς, χρειάζεται υπομονή. Πριν τελειώσει η μία κίνηση δε χρειάζεται να πιέζουμε για την επόμενη. Γίνεται το καλύτερο δυνατό.

ΥΓ2: Πάνω απ’ όλα η ομάδα και η επιστροφή στην κορυφή.

onsports.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News