Ακόμη ένα... έγκλημα!

Ακόμη ένα... έγκλημα!

Ένα από τα πιο hot ονόματα στην Κροατία είναι αυτό του Τούντορ. Μόνο που δεν πρόκειται για τον Ιγκόρ Τούντορ, όπως συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια για τον πρώην άσο της Γιουβέντους και πρώην τεχνικό του ΠΑΟΚ, αλλά για τον 20χρονο Φραν Τούντορ.

Καμία συγγένεια, απλή συνωνυμία. Θα λέγαμε ουδεμία σχέση, αλλά μια μικρή σχέση υπήρξε, απλώς δεν ήταν στοργής! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά…

[ads2]

Όταν ο Πράνιτς έφερε τον Τούντορ

Η ιστορία μας ξεκινά τον Γενάρη του 2014, όταν ένα πρωί ο Ντάνιελ Πράνιτς φτάνει στο “πράσινο” προπονητήριο συνοδευόμενος από έναν νεαρό, με το ονοματεπώνυμο Φραν Τούντορ.

Φέρελπις ποδοσφαιριστής, 18 χρόνων, 1.72 μ. ύψος, αγωνίζεται στη θέση του δεξιού μπακ, αλλά και κεντρικός μέσος, ενώ τα καταφέρνει και στην αριστερή πτέρυγα. Ο Πράνιτς διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι θα αφήσει εποχή και με τη σύμφωνη γνώμη των Γιάννη Αναστασίου και Γιάννη Σαμαρά, ο νεαρός εντάσσεται δοκιμαστικά στο δυναμικό των πράσινων υποδομών.

Σημαντική λεπτομέρεια: ο Τούντορ είναι ελεύθερος, αφού δεν καρποφόρησαν οι επαφές με την ομάδα του, Ν.Κ.Ζάγκεμπ για την υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου, ενώ είναι ήδη διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας του.

Ο 18χρονος Φραν υπογράφει ημιεπαγγελματικό συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και αγωνίζεται με την ομάδα των Νέων Κ20 στο οικείο πρωτάθλημα.

Σε διακοπές των αγωνιστικών υποχρεώσεων λόγω εθνικών ομάδων, ο Τούντορ ανεβαίνει στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας για τις ανάγκες των οικογενειακών διπλών. Όμως, παρ’ ότι ο Παναθηναϊκός “πονάει” στη θέση του και ταλαιπωρείται πότε με τον Μπούρμπο, πότε με τον Σπυρόπουλο και κυρίως τον Τριανταφυλλόπουλο, ο Φραν Τούντορ δεν πείθει τον συνεργάτη του Γιάννη Αναστασίου, Στιβ Ρούτερ, για την αξία του (το ίδιο θα συμβεί αργότερα και με τον Ρισβάνη).

Ο Τούντορ θα παίξει και στο φιλικό προπονητικού χαρακτήρα με την Καλλιθέα, στο “Γεώργιος Καλαφάτης”, στις 6 Οκτωβρίου 2014, ενώ η τελευταία του συμμετοχή με την ομάδα Νέων είναι στις 21 Δεκεμβρίου του 2014, στο εντός έδρας 6-0 με το αντίστοιχο συγκρότημα της Κέρκυρας.

“Ναυάγιο” για 200.000 ευρώ

Μετά από πολλή σκέψη λαμβάνεται η απόφαση να διατηρηθεί στις τάξεις του Παναθηναϊκού, αλλά για την υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου απαιτείται η καταβολή τροφείων στην πρώην ομάδα του (Ν.Κ.Ζάγκρεμπ) που υπολογίζονται περί τις 200.000 ευρώ.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ο ενδιαφερόμενος σύλλογος καταβάλλει το τίμημα που ζητεί η ομάδα ή προσφεύγει στις διεθνείς ποδοσφαιρισκές Αρχές, προκειμένου να αποφασίσουν αυτές για το ύψος του.

Αντ’ αυτών, ο Παναθηναϊκός προτείνει ένα πολύ μικρό ποσό στην κροατική ομάδα, που σαφώς υπολείπεται των (νομικά δικαιολογημένων) αξιώσεών της, η υπόθεση οδηγείται με συνοπτικές διαδικασίες σε ναυάγιο και με την επιστροφή του από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές στο Κορωπί, ο Φραν Τούντορ ενημερώνεται ότι η υπόθεση δεν θα προχωρήσει και θα πρέπει να αποχωρήσει από τις εγκαταστάσεις.

Η ενημέρωση γίνεται από τον Λεωνίδα Βόκολο που χειρίστηκε και το ενδεχόμενο απόκτησής του και είναι πλέον στην καρέκλα του τεχνικού διευθυντή, αντί του Νίκου Νταμπίζα που είχε εισηγηθεί την απόκτηση του νεαρού Κροάτη και είχε συναντηθεί μάλιστα δις με τον εκπρόσωπό του στην Αθήνα.

“Όλοι οι άλλοι που δεν σε πίστεψαν και ξέρεις ποιοι είναι, δεν είναι σημαντικοί…”

Ο Πράνιτς πληροφορείται το ναυάγιο, είναι έξω φρενών με την “κοροϊδία” (όπως πιστεύει) που προηγήθηκε για έναν ολόκληρο χρόνο, αλλά δεν θα εξωτερικεύσει τον θυμό του.

Ο Τούντορ θα επιστρέψει στην Κροατία, στις 7 Ιανουρίου 2015 και έναν μήνα αργότερα θα υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Χάιντουκ. Στην πρώτη του συμμετοχή, θα σκοράρει κόντρα στη Ριέκα και ο Πράνιτς με ανάρτηση στο instagram θα “ανάψει φωτιές” στο Κορωπί.

“Όταν αποφάσισα να σε φέρω εδώ, στον Παναθηναϊκό, πίστεψα σε σένα. Η ευχή μου ήταν πως μια ημέρα θα ήσουν στη βασική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού ως δεξί μπακ. Αυτό το όνειρο δεν βγήκε αληθινό… για κάποιους λόγους που δεν καταλαβαίνω. Όλοι οι άλλοι που δεν σε πίστεψαν και ξέρεις ποιοι είναι, δεν είναι σημαντικοί… Γνωρίζουν ότι έκαναν λάθος και αν δεν το γνωρίζουν, θα το ανακαλύψουν” αναφέρεται στο επίμαχο ποστάρισμα του Πράνιτς, που συνοδεύει μία φωτογραφία του νεαρού Τούντορ με τον Πράνιτς, στο γλέντι για την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Απειλήθηκε διαζύγιο με Πράνιτς

Στον Παναθηναϊκό σήμανε συναγερμός και απειλείται έως και διαζύγιο των δύο πλευρών. Με πυροσβεστική παρέμβαση Αναστασίου, ο 33χρονος άσος θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό, αλλά είναι σαφές ότι το γυαλί με τους Φύσσα και Βόκολο, τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους, έχει ραγίσει.

Τελικά οι δύο παλαίμαχοι άσοι του Παναθηναϊκού θα αποχωρήσουν πρώτοι, λίγο μετά την έλευση Στραματσόνι, που παρεμπιπτόντως θα ήθελε τον Κροάτη για άλλο έναν χρόνο στο “τριφύλλι”, όχι απαραίτητα για βασικό στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Εκτίναξη στα 4 εκατομμύρια ευρώ!

Ο Τούντορ όμως κάνει… παπάδες με τη Χάιντουκ, ιδιαίτερα την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, όπου μετά από 24 συμμετοχές έχει και 6 γκολ (!) στο ενεργητικό του (ένα εκ των οποίων στο ντέρμπι με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ), με τον ιταλικό Τύπο να κάνει λόγο για ενδιαφέρον των Μίλαν, Ουντινέζε και Σασουόλο, να τον εντάξουν στο δυναμικό τους και τον παρομοιάζει με τον Αλεσάντρο Φλορέντζι της Ρόμα, επίσης πολυθεσίτη (δεξί μπακ, κεντρικό μέσο, αλλά και εξτρέμ).

Ο Φλορέντζι κοστίζει πέντε φορές περισσότερο (20 εκατ. Ευρώ), αλλά είναι και πέντε χρόνια μεγαλύτερος (25 χρόνων).

Η Χάιντουκ έχει στα χέρια της πρόταση ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ από τη Σασουόλο, με αρκετά δημοσιεύματα να υπογραμμίζουν ότι η Μίλαν έχει ήδη πλειοδοτήσει με 4 εκατ. ευρώ και η Ουντινέζε παρακολουθεί από πολύ κοντά την περίπτωσή του.

Ο Παναθηναϊκός έχασε ένα… Europa League

Ο Πράνιτς καμαρώνει συχνά πυκνά για το πουλέν του και δηλώνει δικαιωμένος για τη σιγουριά με την οποία τον πρότεινε στον Παναθηναϊκό, αλλά και τον εκνευρισμό του για την απώλεια του 20χρονου πλέον Φραν. Αν ο Παναθηναϊκός είχε δώσει τα 200 χιλιάρικα, θα είχε τώρα αυγατίσει 20 φορές την επένδυσή του.

Αντ’ αυτού μετράει απώλεια ισόποση ενός ακόμη… Europa league, μετά από εκείνο που έχασε το καλοκαίρι, δηλαδή των περίπου 4 εκατ. ευρώ που αναμένεται να καρπωθεί φέτος το καλοκαίρι η Χάιντουκ…

Ο Τούντορ έκανε πρόσφατα και το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα Ελπίδων της Κροατίας και ήταν από τους κορυφαίους του εθνικού του συγκροτήματος στην εκτός έδρας νίκη επί της Ισπανίας με σκορ 3-0, στις 24 Μαρτίου!

Υ.Γ.: Α, δεν αναλύσαμε τη σύντομη σχέση των Ιγκόρ Τούντορ και Φραν Τούντορ. Όταν ο Φραν επέστρεψε στην Κροατία και εντάχθηκε στη Χάιντουκ, προπονητής της ομάδας του Σπλιτ ήταν ο μετέπειτα τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ιγκόρ Τούντορ.

Αφού τον δοκίμασε 2-3 μέρες, δεν έδειξε να πείθεται για την ετοιμότητά του να προσφέρει και τον έστειλε να προπονείται με την δεύτερη ομάδα. Η συνωνυμία δεν αποδείχθηκε επωφελής.

Ο Ιγκόρ Τούντορ αποτέλεσε παρελθόν και ο αντικαταστάτης του, Νταμίρ Μπούριτς, αντιμετώπισε πρόβλημα μετά τον τραυματισμό του βασικού του δεξιού μπακ. “Τράβηξε” λοιπόν τον Φραν Τούντορ από την Χάιντουκ Β’, του έδωσε φανέλα βασικού και ο 20χρονος πλέον, συνέδεσε το ντεμπούτο του μ’ ένα καταπληκτικό γκολ κόντρα στη Ριέκα κι έκτοτε ζει στον… Παράδεισο!

Πηγή: contra.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News