Αγιούμπ: Η εμπιστοσύνη που χρειάζεται και η μεταγραφή στο «8»

Αγιούμπ: Η εμπιστοσύνη που χρειάζεται και η μεταγραφή στο «8»

Μπορεί να μην έχει ακόμα ρυθμό, μπορεί να λέγονται διάφορα για κάποια παραπανίσια κιλά αλλά ο Γιοσίν Αγιούμπ της “μιλάει” της ασπρόμαυρης.

Μας αρέσει η ποδοσφαιρική του σκέψη και το γεγονός ότι μπορεί να πασάρει εκεί ακριβώς που περιμένουν οι συμπαίκτες του.

Ο Μαροκινός είναι μεγαλύτερης κλάσης ποδοσφαιριστής από τον Χρήστο Δώνη (εδώ που τα λέμε δεν νομίζουμε να υστερούν σε κάτι από τον Χρήστο ούτε οι Σερπέζης, Αλεξανδρόπουλος), μπορεί ν’ αποδειχθεί κομβικός στο “8” και πραγματικά απορούμε για την θέληση του τεχνικού διευθυντή να αναζητά “box to box” παίκτη στην αγορά.

Ήδη στο Κορωπί υπάρχουν τέσσερα παιδιά που μπορούν να καλύψουν το πόστο (οι προαναφερθέντες συν ο Γιάννης Μπουζούκης).

Ο Αγιούμπ χρειάζεται εμπιστοσύνη και παιχνίδια για να βρει ρυθμό, δεν είναι τυχαίος ποδοσφαιριστής και το γεγονός ότι δέχθηκε να έρθει σε κατώτερο πρωτάθλημα σαν το δικό μας οφείλεται στο ότι στην Ολλανδία δεν του έδωσαν τις ευκαιρίες που δικαιούνταν.

Στην Ουτρέχτη ο τύπος ήταν ηγέτης, οργίαζε πραγματικά εξου και το καλοκαίρι του 2018 μεταπήδησε στη Φέγενορντ που πλήρωσε 6.000.000 ευρώ για να κερδίσει την υπογραφή του. Στο Ρότερνταμ (φανταστείτε ότι η παρουσίασή του στον κόσμο του συλλόγου έγινε με …ελικόπτερο που προσγειώθηκε στη σέντρα του “Ντε Κάιπ” με τον λεγάμενο στο πιλοτήριο) δεν μπόρεσε να υποσκελίσει τον Τόνι Βιλένα από τους πρώτους 11 ενώ τα πράγματα έγιναν χειρότερα όταν άλλαξε ο προπονητής, με τον Γιαπ Σταμ να μην τον χρησιμοποιεί καθόλου.

Ούτε μετά τον ερχομό του Ντικ Άντβοκατ -που διαδέχθηκε τον παλαίμαχο στόπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- του δόθηκε χρόνος συμμετοχής, αφού ο κόουτς προτιμούσε στα αρχικά πλάνα του τον 19χρονο Ορκούν Κοκτσού.

Προς το παρόν, βέβαια, ο Ντάνι Πογιάτος τον έχει ψηλά στις επιλογές του αλλά δεν ξέρουμε τι θα συμβεί αν προκύψει μεταγραφή Ισπανόφωνου στη θέση “8”.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News